<

Лекцію-семінар на тему: «Оформлення спадщини в Україні» провели у центральній бібліотеці Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:28 | 7.06.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Нещодавно працівники Нововолинського бюро провели лекцію–семінар для жителів міста Нововолинська, смт.Благодатне та внутрішньо переміщених осіб на тему: «Оформлення спадщини в Україні».

Даний захід відбувся в читальному залі Нововолинської центральної міської  бібліотеки. У ньому взяли участь приватний нотаріус Нововолинського міського нотаріального округу Бобак Жанна Степанівна, завідувач відділу обслуговування бібліотеки Єдинак Ніна Михайлівна, – повідомляє сайт міськради.

Одними з найбільш розповсюджених питань, з якими звертаються жителі міста до юристів Нововолинського бюро – є питання, що стосуються спадщини. Найбільше цікавлять клієнтів – місце відкриття спадщини; хто може бути падкоємцями за заповітом і за законом; як реалізувати своє право на одержання сум заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві; право на обов’язкову частку у спадщині; черговість спадкування за законом; строки прийняття спадщини та ін.

Приватним нотаріусом Бобак Ж.С. було надано повну та грунтовну відповідь на всі задані питання учасниками заходу. Озвучена практика приватного нотаріуса з власного досвіду, надано рекомендації  уникненню громадянами складнощів в оформленні спадщини. Нотаріусом звернено увагу на те, що місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця, а також що право на спадкування виникає у громадян у день відкриття спадщини, яка відкривається внаслідок смерті особи, або оголошення її померлою; для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини. Громадянам зауважено, що ознайомитись з розділом “Спадкове право” можна в Цивільному кодексі України. Особливу увагу звернуто нотаріусом на особливості прийняття спадщини внутрішньо переміщеними особами на сьогоднішній день.
Керівником Нововолинського бюро правової допомоги Скриннік В.Р. та головним спеціалістом Нич Т.Я. було повідомлено присутнім про систему правової допомоги в Україні, її цілі та завдання, а також перелік соціально- незахищених груп осіб, які підпадають під надання вторинної правової допомоги (призначення безкоштовного адвоката) у відповідності до Закону України”Про безоплатну правову допомогу”. Учасникам заходу було роздано інформаційні буклети бюро правової допомоги, що містять контактні данні відділу.

Завідувачем відділу обслуговування центральної міської бібліотеки Єдинак Н.М. звернуто увагу присутніх на те, що через систему бібліотек міста Нововолинська та селища Благодатного охочі можуть отримати доступ до інтернет мережі, навчитись працювати з комп’ютером, адже для бажаючих постійно проводяться курси освоєння комп’ютерної техніки. Також наголосила, що через скайп зв’язок можна отримати юридичні консультації зі спеціалістами Головного управління юстиції у Волинській області та з системою бюро правової допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця