<

Кримінальні схеми на шахтах Нововолинська: розкрадання обладнання, зловживання службовим становищем та збитки в понад 300 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 1.10.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ коментарів 5

Правоохоронні органи здійснюють розслідування щодо кримінальних правопорушень, які відбувалися на вугільних підприємствах Нововолинська в 2016-2018 роках.  Зокрема, це стосується розкрадання обладнання на шахті №1 «Нововолинська», внесення керівництвом шахти №9 до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також привласнення, розтрата та заволодіння майном та коштами державних підприємств службовими особами підприємств вугільної галузі Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Про це йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду.

Слідчі Нововолинського відділу поліції разом із нововолинською прокуратурою розслідують злочини, які відбувалися на копальнях Нововолинська та ДП «Нововолинський РМЗ», ДП «Передпускова дирекція Шахти №10 «Нововолинська» та ПАТ «Львівська вугільна компанія». 25-го вересня відбулося чергове судове засідання.

Слідчий клопотав суд про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування. В обґрунтування свого клопотання посилався на те, що слідчим відділенням Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування за фактами крадіжки з території ДП «Шахта № 1 «Нововолинська».

Так, в період часу з липня по 4-те жовтня 2016 року викрадено близько 250 кг міді з сухої підстанції ТСШВП-240 загальною вартістю 15000 гривень. 20-го листопада 2016 року близько 00:30 намагалися викрасти залізовідводу підвісного вартістю 41 744 гривень. А 29-го грудня 2016 року близько 12:00 викрали гірничо-шахтне обладнання.

У 2017 році 2-го березня близько 16:20 по вулиці Сокальській у Нововолинську було зупинено автомобіль марки «КАМАЗ», завантажений шахтними арками, без належно оформленої транспортної накладної. 25-го червня 2017 року викрали труби з чорного металу, довжиною 5-10 метрів в кількості близько 50 одиниць.

Окрім того, посадові особи шахти №1  не виконували судового рішення щодо стягнення заборгованості, що проявилось у відкритті без відома виконавчої служби двох банківських рахунків.

У 2016-2017-х роках службові особи шахти №9, діючи в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, вносили до офіційних документів неправдиві відомості та використовували орендовані легкові автомобілі («Skoda suberb») у фізичних осіб,  всупереч законодавству (постанови КМ України №1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів»).

Як  повідомлялося раніше, службові особи ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», діючи в особистих інтересах, а також інтересах третіх осіб, до офіційних документів по прийнятті, переміщенні по роботі, нарахуванні та виплаті заробітної плати, інших заохочувальних виплат, документів з обліку та тривалості робочого часу окремих працівників вказаного підприємства, вносили завідомо неправдиві відомості.

Крім того, в період 2015-2017 років, встановлено завищення об’ємів необхідної кількості вугілля для потреб котельної шахти №9.

Разом з тим, здійснюється кримінальне провадження за фактом привласнення, розтрати та заволодіння в період 2015-2018 років державним майном та коштами державних підприємств службовими особами державних підприємств вугільної галузі Львівсько-Волинського вугільного басейну, зокрема: ДП «Волиньвугілля» та його відокремлених підрозділів, ДП «Шахта №1 «Нововолинська», ДП «Нововолинський РМЗ», ДП «Передпускова дирекція Шахти №10 «Нововолинська» та ПАТ «Львівська вугільна компанія». Шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та із залученням третіх осіб в якості співучасників злочину, державним підприємствам вугільної галузі Львівсько-Волинського вугільного басейну спричинено велику матеріальну шкоду на суму більше 300 000 гривень.

Слідчі дії тривають.




коментарів: 5
  1. Ну і хто керував шахтою 1 в період масових крадіжок матеріальних цінностей з підприємства? Та як хто, всім відомий генерал в якого час-від-часу стається серцевий криз і це в такі молоді роки. Так хто ж це – Тааадддам! Андрій Пилипюк під чітким контролем надзирателя Венгріна.

  2. і все таки генерал молодець.гляньте по україні на якому рівні зарплата.

    • 5-9тис. і це на дуже небезпечних, шкідливих для здоров’я роботах під землею на зношеному аварійному обладнанні. Генерал молодець шо п…дець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця