<

Кримінал на шахті №1 “Нововолинська”: під підозрою у крадіжці начальник дільниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 25.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ коментарів 6

Триває досудове слідство стосовно спроби крадіжки кольорових металів на шахті №1 “Нововлинська”. Нагадаємо, що зловмисники намагалися викрасти 811 кілограмів міді, 19-го листопада. На “гарячому” спіймали 4-ох працівників копальні, зокрема начальника дільниці стаціонарного обладнання.

Як розповів очільник профспілки “Захист Праці” Володимир Власюк, колектив копальні зараз жваво обговорює цю “гарячу” новину. Також надходять звернення від шахтарів, які весною потрапили під скорочення, або ж покинули роботу з власної ініціативи. У їхніх руках є рішення суду, про те що шахта їм ще винна зарплату. На сьогоднішній день, навіть частково ця сума заборгованості не виплачена. Очевидно, людей обурює ситуація з беззаконням на копальні №1 “Нововолинська”.

“Начальник дільниці, підозрюваний у крадіжці Андрій Мигас покинув роботу самостійно, написавши заяву. Це ще раз підтверджує той факт, що дирекція копальні не мала намірів звільняти його за статтею. Особи, яких також підозрюють у крадіжці, працюють вже на іншому підрозділі, хоча їх варто було б відсторонити від займаних посад”. – зазначив Володимир Власюк.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі Інтернет-видання “БУГ”  було опубліковано коментар директора шахти №1 “Нововолинська” Андрія Пилипюка. Він зазначив:

“Питання про звільнення начальника дільниці згодом буде вирішуватися, наразі слідство встановлює всі обставини. Інші особи в пояснювальних записках зазначили, що це була вказівка керівника, тобто їм поставили робочий наряд вони його і виконували. Усе буде доводити суд. Розслідуванню ніхто не перешкоджає та зловмисників не покриває, навпаки відбувається співпраця з поліцією”.

Тобто Андрій Пилипюк, мав на увазі, що очільник дільниці буде звільнений за відповідним наказом. Зі слів Володимира Власюка розуміємо, що підозрюваний пішов з роботи самостійно.

“Пояснювальна записка інших працівників, причетних до цієї справи, не спростовує їхньої вини. Шахтарі свідомо вчиняли злочин, тобто знали на що йдуть. Такий робочий наряд у вихідний день виконуватися не повинен. У цей час на шахті перебуває лише певна категорія робітників”, – додав керівник профспілки “Захист праці”.

Також нагадаємо, що 811 кілограмів міді намагалися викрасти з приміщення технічного комплексу. Охоронники, перед тим як викликати поліцію, переконалися у диспетчера, що там робочої зміни немає.

Прокоментував ситуацію Анатолій Мухамеджанов, активіст незалежної шахтарської профспілки:

“Незважаючи на обставини які склалися, встановлювати винних буде лише суд. Тільки судове рішення впливатиме на подальші дії директора шахти. Наразі враховують те, що начальник дільниці Андрій Мигас у вихідний день, без відома керівництва відправив своїх підлеглих на робочу зміну. Такий факт є підставою прости його покинути посаду”

Анатолій Мухамеджанов також додав, що Андрій Пилипюк змінив на шахті охорону. Помітно стало, що робота по забезпеченню безпеки покращилась. До прикладу охоронники оперативно виявили зловмисників.

Очільник шахти №1 “Нововолинська” Андрій Пилипюк зараз знаходиться в Києві у відрядженні.

Інтернет-видання “БУГ” продовжує слідкувати за цією ситуацією.




коментарів: 6
  1. Немає меж обуренню! Люди втратили роботу, в звязку з дурнуватим рішенням закрити шахту №1, більше того їм ще й нехочуть виплачувати розрахункові. Як жити, як виживати? А на підприємстві, яке їм боргує гроші на крадіжках дехто з керівників не погано наживається. У Вас совіть є? І воно, ще роззявляє рота!

  2. Так цікаво куди подінеться уся порізана мідь… Назад її ніхто в обладнання не вставить… А дочекавшись слушного моменту всеодно здадуть, пан директор і його оточення, і ще ніодин грам металу без відома директора з території шахти не виходить, охорона, яку він найняв цьому сприяє, а хлопці не поділилися, от і вся музика!!! Такщо дайте людям виплати, а не тільки собі! ЛЮДЯМ!!!!!

  3. Петрівна а хто має відповідати за не виплату розрахункових а тим більше зарплати скорочиним і звільниним з роботи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця