<

Кросфіт відтепер у Нововолинську в ТРЦ «FORest»: що треба знати про вид спорту розповіла тренер Вікторія Бєльська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 17.06.2020 / Інтерв'ю, Нововолинськ / , /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

Із відкриттям торгово-розважального центру «FORest» нововолинці отримали унікальну можливість для занять новим видом спорту – кросфітом. Адже раніше у місті такого не було.

Кросфіт  – вид спорту, у якому поєднуються одразу різні види тренувань і складається враження, що заняття розраховані на любителів вбивчих фізичних навантажень. Чи так це і про особливості цього виду спорту поговорили із тренером кросфіту спортивного залу RealFіt у Форесті Вікторією Бєльською.

Як ти прийшла у кросфіт і з чого взагалі почалося твоє захоплення спортом?

Моє захоплення спортом почалося після другої вагітності та народження сина. Як і більшість жінок хотіла скинути вагу. Займалася у двох спортзалах, вибирала для себе зручний напрямок. Починала із тренажерного залу. Потім вирішила удосконалюватися, почала працювати з людьми, зрозуміла, що хочу працювати в сфері спорту. Відвідувала два напрямки фітнес-школи.

Випала класна нагода навчатися у Луцьку в тренера з кросфіту Світлани. Саме з цього моменту все закрутилося.

Чим кросфіт відрізняється від інших тренувань?

Кросфіт особливо не відрізняється від інших напрямків у фітнесі. До нього просто треба звикнути. Це новинка в нашому місті і в Україні кросфіт стрімко почав розвиватися. Всі тренування побудовані круговими форматами та різноманітними циклами і жодне не схоже на попереднє.

Кросфіт включає високо інтервальні тренування, важку атлетику, зарядку, гирьовий спорт та інші.

— Чи є вікові обмеження для занять цим видом спорту?

Немає, але в першу чергу потрібно чітко розуміти стан свого здоров’я, від цього залежать формат тренувань. Бувають проблеми з колінами, спиною чи старі травми і певний вид фізичних навантажень протипоказаний. Та на кожну вправу можна знайти заміну. Після консультації з лікарем програма обговорюється з тренером.

— Як часто потрібно тренуватися?

Тричі на тиждень, бо необхідно відновлювати сили. Що стосується зарядки та активного способу життя – це потрібно робити щодня. Разом з тим – дотримуватися повноцінного сну, якісно та збалансовано харчуватися.

— Чи можна поєднувати кросфіт та відвідування тренажерного залу?

Так, але все має бути під наглядом тренера, інакше можна собі нашкодити.

— Кожен ставить перед собою різні цілі: хтось хоче схуднути, хтось навпаки набрати масу. Чи можливо і те, і те, займаючись кросфітом?

Часте запитання, адже кожен хто вперше бачить зал, помічає багато заліза і цікавиться, чи можна схуднути. Але вже після перших тренувань, активної роботи, люди розуміють, що жир топиться. Віддача, робота над собою, правильне харчування – і буде бажаний результат.

При наборі маси будується по-іншому програма, менше уваги приділяється кардіо тренуванням. Велике значення також має харчування.

— Як стати кросфітером? Це доступно кожному чи потрібні особливі навички?

Щоб стати кросфітером насправді немає особливого секрету. В першу чергу вам повинен подобатися спорт і стрімке бажання розвиватися. Потрібно вчитися у фітнес-школах і зараз є багато можливостей брати знання з допомогою інтернету. Звичайно, спілкування з спеціалістами, постійні тренування. Всі програми треба спочатку випробовувати на собі.

— Чому варто обрати саме кросфіт?

Якщо є досвід попередній у спорті і хочеться спробувати нові елементи, схеми, комплекси тренувань та відчути тіло по-новому після занять, варто спробувати кросфіт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер