<

«Кроноспан» більшає: як розбудовується завод у Нововолинську показали з висоти пташиного польоту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:31 | 10.06.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
368
/ коментарів 13

ТОВ «Кроноспан УА» в Нововолинську розширюється: активно йдуть будівельні роботи нової лінії із виробництва орієнтованостружкової плити (OSB), а також будівництво лінії із розпилу та пакування деревини.

ДронБуга з 2015 року слідкує за діяльністю заводу та кілька разів у 2019 літав над будівництвом. Масштаби будівництва, яке триває на сьогодні, та яким був завод-гігант чотири роки тому, можна побачити з висоти пташиного польоту.

Нагадаємо, передбачено нове будівництво комплексу будівель і споруд із встановленням нових та дооснащенням існуючих виробничих ліній деревообробного підприємства на вулиці Луцькій, 20, про що БУГ повідомляв 10-го жовтня 2018 року.

Ціллю планованої діяльності є будівництво лінії із виробництва орієнтованостружкової плити (OSB), що являє собою багатошаровий листовий композиційний матеріал, що складається з деревинної стружки, склеєної смолами відповідно до ДСТУ EN 300:2008 «Плити деревостружкові з орієнтованою стружкою», а також будівництво лінії із розпилу та пакування деревини.

Читайте також: «Кроноспан» розширює виробництво: 11-го жовтня в Нововолинську відбудуться громадські слухання. Тут детально повідомляється про будівництво та вплив від діяльності заводу на довкілля, який вказаний у проекті.

На громадських слуханнях, які відбулися 11-го жовтня 2018 року розповіли про планову діяльність підприємства. На обговореннях було близько 50-ти чоловік, серед яких більшість – працівники «Кроноспану». Були також представники депутатського корпусу Нововолинської міської ради та депутат Волинської облради Борис Бабійчук. До речі, Бабійчук єдиний (разом з дружиною Оксаною Бабійчук), хто подавав письмові зауваження та пропозиції до планової діяльності підприємства. 

Читайте також: «Кроноспан» розширить своє виробництво: пройшли малолюдні громадські слухання

Представнипки «Кроноспану» зазначали, що буде встановлено два нових фільтри: встановлення мокрого електростатичного пилоочисника на дільниці висушування стружки та дооснащення дільниці висушування стружки ДСП з влаштуванням вологого електростатичного фільтру.

Додамо, що проектними рішеннями передбачено:

  • будівництво лінії із виробництва та складування OSB: повний комплекс будівель, споруд, технологічного обладнання, технологічних площадок, доріг, благоустрою для забезпечення технологічних потреб;
  • будівництво лінії із розпилу та пакування деревини: повний комплекс будівель, споруд, зовнішнього технологічного обладнання, технологічних площадок, доріг, благоустрою для забезпечення технологічних потреб;
  • будівництво сушильних камер, для висушування брусків (заготовок) та парогенератора;
  • встановлення автоклаву для колорування брусків (заготовок);  будівництво майстерні для обслуговування технологічного обладнання підприємства з станцією обслуговування транспортних засобів на 4 пости;
  • дооснащення дільниці висушування стружки ДСП із влаштуванням мокрого електростатичного пилоочисника;
  • перенесення комплексу існуючої автозаправної станції з резервуарами палива; будівництво наземних протипожежних резервуарів запасу води з насосною станцію;
  • будівництво водойм-відстійників поверхневих стоків з локальними очисними спорудами.

Європейський банк реконструкції та розвитку на своєму сайті повідомив, що організовує синдикований кредит на суму 116 млн євро для виробника листових матеріалів на підставі деревини «Кроноспан УА».

“Кошти будуть інвестовані в нові виробничі потужності, що відповідають стандартам і нормам ЄС. Компанія планує розширити своє виробництво в Україні за рахунок будівництва нового заводу в Нововолинську. Спеціалізоване енергоефективне обладнання, включаючи котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор і новий електрофільтр, забезпечать альтернативне рішення для електропостачання і дозволить скоротити втрати енергії і викиди пилу”, – йдеться в повідомленні.

Очікується, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшення експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни.




коментарів: 13
  1. Принципово фото не дивлюсь. Краще за пару рокiв подивлюся блог якогось сталкера в рубрицi “Заброшенная промышленность”.

  2. Якщо говорити по суті і по правді,то виходить так,що Україну і її громадян,використовують як ресурс.Говорять про робочі місця,яких насправді зовсім не багато(враховуючи наслідки цього виробництва),а насправді знищують наші ліси,псують наше здоров’я,змушують людей шукати варіанти переїхати з 5,6,15-го,про навколишні села взагалі мовчу,не в кожного є можливість.Цей “об’єкт” не є містобудівничим підприємством,а для міста і області,екології в кінці кінців-негативні наслідки в сотні,можливо тисячі разів більші,за “позитивні моменти” для громадян і міста в цілому.І взагалі,що отримаємо від цього б..ть кроноспану?Робочі місця,добре.Податки в міській бюджет?Сьогодні бачив куди вони зливаються при,так званому,ремонті доріг,кожен водій зрозуміє,коли виїхала та “горе машина” в +30 на косметичний ремонт незрозуміло чого..На мою думку,основна ціль влади і Громадян Нововолинська,розвивати місто комфортне для життя,куди хочеться повертатись,в котрому хочеться жити…

    такі підприємства як “кроноспан”,”пан курчак”,”руна” і т.д. мають право на життя,але в безпечній відстані від міста!…і якщо ліс вирубують,то молодняк потрібно садити на його місці!!

  3. Хрень вони що поставлять тільки обіцянки травлять сукі людей а ми барани дозволяем сапожнік молодець трави

  4. Потрібно збиратись людям і вирішувати що з цим робити. Потім тільки дітей будим по лікарям возити

  5. Молодці! Добру справу роблять! Це нові робочі мвсця, нові надходження в бюджет. Нововолинці щиро дякують!

    • Покажи хоть 1 звернення до лiкарнi через кроноспан ( де пiдтвердили що це кроноспан винен). За 10 рокiв що кроноспан димить не чув щоб хоть захворiв. Там дома в 100-200 метрах жилi вiд заводу, по твоїй логiцi, там полумертвi живуть

      • “..спасібо сослужівцам, подтащілі к вихлопной трубе – еле отдішался…” хе-хе.. скоро ви без кроноспана дихати не зможете…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок