<

Красуня БУГу: волонтерка Вікторія Шостак з Нововолинська, яка з перших днів війни допомагає ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:05 | 12.05.2022 / Нововолинськ, Таблоїд / , /
Перегляди
4279
/ коментарі 2

Рубрика «Красуня БУГу» знайомить читачів з  волонтеркою організації «Укриття Нововолинськ» Вікторією Шостак. З перших днів російського вторгнення на територію України, дівчина кадринально змінила свою робочу діяльність, аби бути корисною у важкі часи.

Ще до війни красуня протягом шести років працювала майстром нігтьового сервісу та разом з чоловіком займались бізнесом свого онлайн-магазину. Проте воєнний стан вніс свої корективи, тому Вікторія одразу ж долучилась до допомоги військовим на фронті.

23-річна дівчина проживає у Нововолинську усе життя, тому дуже сумує за безтурботними днями перед війною, коли вуличками міста прогулювалось багато мамочок з дітками, а молодь спокійно проводила час з коханими та друзями. Бажання повернути мирний час стало основним для волонтерки.

Після перших днів, проведених у підвалах з панічним настроєм, Вікторія вирішила допомогти власними силами та вирушила у приміщення волонтерської організації «Укриття Нововолинськ».

“В хлопців ЗСУ не було навіть лопат, щоб копати окопи. В той момент я зрозуміла, що потрібно залучати соціальні мережі. Пішли перші публікації, ми зібрали кошти, купували та збирали все, що було необхідним. Обов’язково звітувалися перед аудиторією”, – розповідає красуня.

З кожним днем запитів ставало все більше, молодь намагалась допомогти усім, хто цього потребував. Пізніше дівчина разом з командою почали приймати переселенців, більшість з яких приїжджали без одягу, без сумок.

“Кожна історія людини це були сльози, морально було важко з людьми, бували моменти, коли ти зціпивши зуби намагаєшся не заплакати. Налякані діти , заплакані бабусі, дідусі – це був такий складний період”, – згадує волонтерка.

Минуло майже 3 місяці війни, волонтери стали сильнішими психологічно і тепер ставлять перед собою завдання не з легких. Завдяки людям, всі разом роблять нереальні речі. Як зазначила дівчина, уже назбирали та купили 6 авто для ЗСУ, бронежилети, каски та інше.

Вікторія не втрачає ентузіазму, тому не забуває про активне життя, відвідує тренажерний зал, знайомиться з новими людьми та розвивається у різних сферах.

“Наразі вільного часу не так багато, але у вихідні дні намагаюсь трішки відпочивати і розвантажуватися – читати книги, відпочивати на природі та зустрічатись з друзями”, – додала красуня.

Волонтерка щоденно планує свої справи, аби вирішувати усі питання та справи. Дівчатам радить не звертати уваги на заздрісних людей і йти до своєї цілі, а також любити себе.

Красуння щаслива, адже ще більше почала цінувати кожну хвилину свого життя, поважати сім’ю та оточуючих. Налаштовувати себе на позитив, творити добро та приділяти час ріднім.

“Є гордість за кожну людину, хто не байдужий до України. Також дуже вдячна нашій команді «Укриття Нововолинськ». Тому що разом ми сила”, – наголошує Вікторія.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер