<

Копальні ДП «Волиньвугілля» не мають дозволу на видобування вугілля?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 28.08.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Дозвіл на користування надрами полів шахт №9 та «Бужанська» закінчився 11-го серпня. ДП «Волиньвугілля», до складу якого входять копальні, досі не отримала продовження строку дії дозволу на видобування вугілля.

Відповідні документи надіслали в редакцію інтернет-видання «БУГ».

Державна служба геології та надр України зазначає, що пакети документів на продовження дозволу були подані з порушенням законодавства, а саме, пізніше передбачених строків. А тому надрокористувач в особі «Волиньвугілля» втрачає право на продовження строку дії дозволу.

За коментарем журналісти «БУГу» звернулися до в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка. Він зазначає, що документи повернули на доопрацювання і буде подавати повторно заяву.

Окрім того, за словами Пилипюка, завтра, 29-го серпня, він матиме зустріч із міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. Міністр запевнив, що внесені зміни в Статут ДП «Шахта №9«Нововолинська». Після реорганізації копальня працюватиме як окреме підприємство.

“Є техніко-економічні обґрунтування, що шахта №9 повинна працювати. Закривати її не будуть після виділу з ДП «Волиньвугілля». Павло Танчев, який має бути директором копальні, подасть усі висновки в міністерство, заступник міністра Анатолій Корзун має їх затвердити, однак зараз очікують його виходу з відпустки” , – розповів Пилипюк.

Нагадаємо, ще 30-го листопада 2015-го року Міністерство вугільної промисловості та енергетики, керуючись розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 № 696-р «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств» видало наказ № 550 «Про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділу» діючого ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу «Волиньвугілля».

На виконання цього наказу, починаючи з 2016 року, на копальні неодноразово розпочиналася процедура реорганізації. Щоразу не вдавалося довести її до кінця через принципову позицію колективу, який побоюється закриття шахти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок