<

Конфлікт в офісі масиву «Прикордонник» у Нововолинську: Троцковець хотів винести комп’ютер з усіма даними

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:27 | 15.12.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
9793
/ коментарів 18

15-го грудня у Нововолинську члени правління садового товариства «Прикордонник» зібралися, щоб змінити голову масиву Ігоря Веселова, який, за словами людей, вже понад 4 роки незаконно обіймає посаду. Мирно залишити посаду чоловік не захотів, розпочалася шарпанина, на допомогу голові прийшов Павло Троцковець і намагався винести комп’ютер зі всією документацією масиву.

Люди розповіли, що у 2017-му році сім членів правління обрали Веселова на в.о голови СТМ «Прикордонник». По статуту масиву він мав провести загальні збори впродовж 20 днів, які до цього часу проведені не були.

За словами власників дач, він не допускав до документації ревізійну комісію, був сам собі головою, самовільно ввів посаду діловода, якої в статуті немає, і призначив на неї свою дружину. Люди говорять, що вже багато років голова з дружиною керує і ніякої звітності дачники не отримували. Кажуть, що вони здійснюють управління масивом на свій розсуд: незаконно вилучають дачні ділянки та відключають електроенергію без попередження та повідомлення причини садівникам, які не мають заборгованості.

На початку грудня зібралися члени правління, які його назначали у 2017-му році, але вже у кількості 11 осіб, виразили Веселову недовіру і звільнили з посади, статутом масиву це передбачено, говорять люди. Також на зборах обрали нову в.о. голови Прикордонника Вікторію Дубинець. Далі повинні відбутися загальні збори всіх членів товариства і мають обрати не в.о, а голову масиву.

Садівники додали, що головна проблема виникла у 2015-му році. Статут масиву був змінений згідно закону «Про кооперацію», тоді був затверджений новий статут, в якому зазначається, що провести легальні загальні збори можна тільки, якщо присутні 2/3 всіх учасників товариства, тобто понад 1 200 садівників. Тепер люди не можуть провести ні одні загальні збори, поки не прийде така кількість людей. Цим і користувався Веселов, говорять люди.

Розповів член дачного масиву Дмитро, що звернувся до Веселова, щоб з’ясувати, чому членський внесок складає 500 гривень і хто взагалі приймає такі рішення. Як з’ясувалося, рішення приймалися правлінням, в якому всі члени не були офіційно призначенні, тобто, каже Дмитро, всі рішення правління Веселова були незаконні. Дмитро підняв документацію та знайшов 16 людей, які мають право підпису, яких Веселов на ніякі збори не кликав. Голова мав своїх людей, каже чоловік, з якими керував всім.

“Близько 2 500 садівників платять по 500 гривень, це понад мільйон гривень тільки членських внесків. Коли прийшов вияснити, голова документів не показує. Але це ж не приватна фірма, це товариство масиву. Я маю право знати. Виявив, що рішення приймають «люди з вулиці», а не легітимне правління. Згідно з кошторисом, який ми бачили, Веселов та його дружина отримували зарплату щомісяця близько 10 тисяч гривень, загалом на масиві числиться 9 працівників”, – говорить Дмитро.

Добровільно йти з посади Веселов не захотів, почалися суперечки та шарпанина. Люди розповіли, що син Веселова вдарив одного з дачників. На місце події викликали працівників поліції. Після тривалого обговорення чоловік погодився піти, але почав виносити майно. Павло Троцковець, який приїхав підтримати Веселова, хотів винести комп’ютер в якому знаходиться вся звітність масиву. Аргументуючи тим, що це власність Веселова. Дачники його намагалися зупинити та просили скинути документи, одного чоловіка Троцковець декілька разів вдарив. Зрештою людям вдалося отримати деякі документи з комп’ютера. Але кажуть, що журналів з бухгалтерією немає.

Дружина Веселова повідомила, що просто так цього не залишить і на рішення членів правління подасть до суду.

Люди нарікають, що Веселов роками керував масивом з порушеннями статуту, не надавав ніяких документів для перевірки ревізійній комісії та не звітував по використанню коштів. Тож садівники планують після виходу області з помаранчевої зони, провести загальні збори та врешті обрати голову законно і згідно зі статутом.

Нагадаємо, конфлікти в товаристві «Прикордонник» тривають не один рік. Читайте також:




коментарів: 18
  1. Цікаво в чому зацікавленність сім’ї Дубинець,бо кажуть в них велика заборгованість за земельні ділянки і електроенергію в масиві “Прикордонник”

    • А вас не цікавить нова машина веселова? Можливо люди зрозуміли, що плать в кишеню веселових і хочуть прозорості?

    • Це ви анонімний “Не Потап” розсилаєте людям СМСки і лякаєте їх? Агітуючи за старе керівництво. Дивіться, дограєтесь. Люди хочуть змін. І вони їх, врешті-решт, дочекалися.

  2. Ви краще поцікавтеся скільки дач продав Веселов і скільки понабирали собі дач члени правління масиву! Де ті всі гроші??? Не набридло годувати цю наглу сімейку?? Може вже досить???

  3. Не за і не проти Веселова, але альтернативи йому від Бориса не бачу. Не вірю, що прийде Дубинець і наведе порядок. Брехня! Всі кого ставить мер біля себе корупціонери. З новопризначеними в.о. дачі у людей заберуть.
    Люди, відкрийте очі!!!

  4. Знаю жінку, що мала дачу на масиві “прикордонник” поки була за кордоном рік.. приїхала, а її дачу Веселов вже продав сусіду хоча по закону капітальний(цегляний тощо) будинок являється власністю людини, що його побудувала та має на нього документ… кажуть, що у Веселова ці шахрацські дії стали багаторічною практикою..махінації з членськими внесками, платежами, голосуваннями “членів”.. по ньому давно Закон плаче .. Пора йому схаменутись і піти тихенько.. бо люди можуть оприділити сомів кормити до бугу)))

  5. Та зустріньте вже хто небудь пику цього фантамаса зі стіною!
    Ну чи з кірпичем!
    Бо ж та морда так і просить, нє ?

  6. Чому поліцію не викликали? паша всюдисущий розважається , чи в нього заробіток такий?

  7. Скажіть а для чого нам влада? Для чого поліція? Як все вирішує це лисе непорозуміння.

  8. Шановний “Потап”, я “потап” вашої думки абсолютно не поділяю, та в цій рубриці чи статті ніяких своїх дописів не робив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа