<

“Конфлікт інтересів очевидний, але все у руках громад” – Ігор Гузь про адміністративну реформу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 16.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У нововолинському штабі Народного фронту народний депутат Ігор Гузь провів прес-конференцію. Уже традиційно першим і найважливішим постало питання майбутнього вугільної галузі Волині. Підіймались також питання добудови багатоповерхового будинку для офіцерського складу у Володимирі-Волинському, перспективи адміністративної реформи, про зону пріоритетного розвитку, волонтерську взаємодію та інші важливі теми для регіону.

Ігор Володимирович підняв нагальні питання по вугільній галузі Волині. “По-перше, це держпідтримка вугільних підприємств, і, на жаль, по вирішенню цього питання успіху немає. У змінах до бюджету числиться нуль коштів на держпідтримку вугільної галузі. Варіантом виходу із цієї ситуації може бути виділення певних коштів на держпідтримку із закладених у бюджет 1,2 млрд. гривень на закриття на консервацію шахт. По-друге, це фінансування добудови шахти №10, і тут, успіх однозначно є. У змінах до бюджету є окрема стрічка де прописано, що 200 млн. гривень передбачено на добудову цього підприємства. Очевидно те, що цього не вистачить, але цього має вистачити для запуску певних об’єктів у цьому році. По-третє, по заборгованості ситуація покроково вирішується, звичайно не такими темпами як хотілося б, але позитив є “.

По Володимирі-Волинському нардеп взяв під контроль та вніс пропозиції щодо вирішення ситуації із добудовою багатоквартирного будинку в якому виділятимуть житло для офіцерського складу, із розширенням кладовища, із наданням статуту Національного заповіднику.

Ігор Володимирович повідомив, що мав конструктивну розмову із керівником БРВ паном Гоцкою, обговоривши ідею створення переїзних будиночків, які робилися для туристів і які можна переформатувати під бюджетний варіант для переселенців. Таку ініціативу нардеп планує озвучити на рівні міністерств, щоб було відповідне держзамовлення. А це не лише допомога внутрішньо переміщеним людям а й додаткові робочі місця для тих, хто буде виготовляти ці будиночки.

Народний депутат також повідомив пресу про те, що за його ініціативою підготовлюється законопроект про відновлення зони пріоритетного розвитку. До його створення будуть долучатись представники громади та депутатський корпус для внесення конструктивних пропозицій та нових ідей у відповідний проект.

Ігор Гузь анонсував, що найближчим часом у приміщенні штабу Народного фронту відбудеться семінар по написання проектів для отримання міжнародних гранів, на захід запрошені усі зацікавлені громадяни.

Політик також розповів про взаємодію партії із волонтерами. Народнофронтівці взяли під опіку ракетний підрозділ 51 бригади та уже відправляли їм допомогу на місце їхньої дислокації – у Старобільськ.

Щодо адміністративної реформи, наскільки вона ефективна і перспективна, Ігор Володимирович відповів, що він особисто підтримує таку ініціативу і віддав за неї свій голос. Про те, наскільки це ефективно буде для окремих громад вирішувати лише їм, адже укрупнення та об’єднання, відповідно до реформи, має добровільний характер. Звичайно, для Нововолинська буде дуже вигідно приєднати іваничівщину, адже це додаткові землі яких не вистачає. Всі податки йтимуть теж у бюджет міста, а це не вигідно дня Іваничівського району. “Конфлікт інтересів очевидний, але все у руках громад – їм вирішувати і домовлятись”, – зазначив нардеп.

Детальніше про звіт роботи народного депутата дивіться в онлайн-ефірі у студії “БУГ” 18 березня.




коментарів: 2
  1. Вважаю раз ти став депутатом по мажоритарному округу то будь добрий вибирай нейтральні приміщення для громадян а не штаб партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер