<

Конференцію садоводів масиву “Прикордонник” намагалися зірвати… агенти Сапожнікова?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 13.02.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
15
/ коментарів 16

Звітно-виборна конференція садоводів масиву “Прикордонник” розпочалася з третьої спроби під суперечки та виривання мікрофона і з викликами поліції. Найбільша полеміка виникла при розгляді питання, кому ж в дійсності належить дачний масив – Нововолинську чи Литовезькій ОТГ?

Пенсіонери готові голосувати за мера і згадувати його ім’я на кожній зупинці рівно стільки, скільки ходитиме пільговий автобус. Вони довірливі, як діти, проте це потужний електорат, яким вдало маніпулюють.

Інтернет-видання “БУГ” повідомляло, що дачний масив “Прикордонник” за старими земельними актами наданий в оренду садоводам “Прикордонника” на постійне користування, а ці землі, відповідно, належать Литовезькій ОТГ. Міські чиновники натомість не бажають визнавати, що масив “не їхній”, тому ставлять ультиматуми відмінити пільгові рейси на дачі.

Нововолинська влада “провернула” цікаву аферу: якщо землі належать Литовежу, місто не надаватиме пільгу на перевезення до дач. Так чиновники підбурюють пенсіонерів, пільговиків. Не є випадковістю, що декілька активних садоводів вирішили провести конференцію за своїм сценарієм, не надаючи слова Леоніду Табуринському, котрий на цей момент був головою “Прикордонника”.

Захід мав відбутися в актовому залі Нововолинської міської ради о 15:00. Леонід Табуринський, перебуваючи у приміщенні міськради, навіть не підозрював, що актив садоводів-“агентів” розпочне конференцію без нього.

“Увійшовши в залу, спочатку не зрозумів, що відбувається. Є в нас правління, яке погоджує і затверджує порядок денний конференції і відповідно ми мали це в планах. Але деякі його члени розпочали захід самовільно. Традиційно конференцію відкриваю я, потім шляхом голосування обираємо секретаря, головуючого, тоді головуючий каже порядок денний тощо. І раптом мені не дають слова сказати. Я не знаю, чим мотивувалися ці люди”, – розповідає він.

Тим не менше Леонід Табуринський не розгубився і запропонував присутнім в залі проголосувати, кому відкривати захід. Не зважаючи на те, що садоводи проголосували позитивно за його кандидатуру, “опоненти” не відступилися і продовжили зачитувати порядок денний. Із залу декілька разів піднімалися люди і відганяли виступаючих від трибуни. Почалася шарпанина, натомість “агенти” не заспокоїлися – вони вперто заважали виступати і збоку така поведінка видавалася щонайменше дивною.

Леонід Табуринський вирішив, що нормальну роботу конференції можна продовжити тільки у присутності поліції і подзвонив на “102”. Хтось із зали, не витримавши хамовитої поведінки Сергія Кондрата (найактивнішого з “агентів”), просто вирвав зі стійки мікрофон. Проте він продовжив підготований за сценарієм спіч уже з трибуни.

“Нам повідомили, що відносимося до Литовезької сільської ради. Представники Литовежа, прошу за трибуну. Як ми туди попали? Це буде просто інформація. Окремо про роботу пільгового транспорту”, – зупинився на двох спланованих питаннях активіст.

Як відомо, пільговий автобус їздить на дачі посезонно тричі на день. Пенсіонери, які цінують міського голову за його наміри полегшити їхнє важке фінансове становище, зрозуміло, і чути не хочуть про те, що масив належить об’єднаній громаді, бо тоді автобус заберуть. Представник Литовезької ОТГ Богдан Кирпичов спробував пояснити людям, чому склалася така ситуація.

“Ваш масив знаходиться на території Литовезької сільської ради, тепер громади. Працюючи в земельному відділі, піднімав питання, коли ж надавалася земельна ділянка в користування садівничому товариству, піднімало його і обласне управління Держгеокадастру. Міська влада заявляє, що масив знаходилося у їхній власності  – це неправда, він так і залишається в Іваничівському районі.

Знаю, яка тепер ситуація. Хто хоче приватизувати земельну ділянку – їде в Іваничі, вся ця процедура займає багато часу. В наших планах, щоб люди, які звернулися, отримали ділянку без проблем, також маємо намір присвоїти масиву адресну частину. Ми хочемо йти на поступки громадян, які звернуться до нас”, – відзначив він.

Керуюча справами виконкому Нововолинської міськради Вікторія Магдисюк заявила натомість з трибуни, що для неї є “великою новиною”, що садівничий масив “Прикордонника” відійшов до Литовежа:

“І коли це трапилося? Яким чином ви віддали в Литовеж садівничий масив, який належить Нововолинську. Це брехня і абсолютна неправда”.

Цікаво, що спеціаліст відділу Держгеокадастру у Нововолинську Тарас Кантор, котрий знає ситуацію і  разом з Богданом Кирпичовим вивчав всі рішення, що надавалися дачному масиву, був запрошений на конференцію, але замість нього прийшла Магдисюк. Ймовірно, з міської ради відправляли лише тих, для кого ця інформація видалася нонсесом, аби справити враження на присутніх.

Під час конференції говорили також про можливість зняття пільг з пасажирів. Таким чином ставляться ультиматуми та втілюється план звести лобами керівництво “Прикордонника” з людьми, що їздять на дачі. Влада Нововолинська добре прорахувала цей нюанс.

Ще одним важливим питанням, яке розглядали на заході, стало обрання нового голови правління масиву. З двох кандидатур шляхом голосування обрали Сергія Солтона. Тепер він вирішуватиме усі нагальні питання, в тому числі і з “пропискою” масиву.

На дачах постійно проживають біля 400 осіб, які хочуть отримати відповідні документи – не на садову, а на земельну ділянку,  зареєструвати її. Але як це пояснити “агентам”, а ще бабусям і дідусям, котрі готові за безоплатний автобус Сапожнікова зробити переворот у Нововолинську?




коментарів: 16
      • Якого милого якесь село буде містом командувати? Не бувати такого ніколи! Це нововолинські дачі і в людей є них документи про власність! Селу не бачити наших дач як свої вуха!

  1. Чому мій батько пенсіонер, яКий не їздить на безкоштовному автобусі на прикордоник має спонсорувати тих дві сотні нововолинців, які два-три рази на день безкоштовно їздять на туди,ТІЛЬКИ АДРЕСНА ДОПОМОГА ВСІМ ПЕНСІОНЕРАМ БУДЕ СПРАВИДЛИВИМ РОЗВЯЗАННЯМ ПРОБЛЕМИ!
    П.С. Хай лехторат сапоженьки та сторонушки фінансують з їхнього благодійного фонду.

    • Шановна добродійка! Ми згідні з вами на 100 пудів сала. Хай піднімуть нам пенсії в 10 разів і пенсіонери будуть їздити на дачі на таксі як в Америці. А от про ” батька який не їздить на безкоштовному автобусі” на прикордонник, то ви вже насочиняли так насочиняли для сміху.

        • Не добродійка і не жіночка? Та ви шо, шановна, в такому поважному віці,дівчиною себе ще рахуєте? Юною красунею? Не смішить свої старі тапки!

  2. ті гроші які йдуть на пільгові перевезення краще віддайте хворим дітям на лікування

  3. а мешканець правдиво написав 200чоловік по 2-3рази на день їздять туди-сюди я теж тільки за адресну допомогу бо мої батьки теж пенсіонери і тим автобусом якому доречі 30років не користуються

    • Та вгамоніться ви вже, шановна пані!Чого ви вже так розпалюєте сама себе, та ще й під чоловічими ніками?

  4. Шановна Готмада!Ми йдемо в перед.Все що зробило Садівництво за цей рік,в дайнільшому полеглить роботу і іі результат.Дякуємо за розуміння,підтримку і терпінря!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер