<

Компенсували тільки частину коштів на лікування, – дружина постраждалого на шахті №9 «Нововолинська» гірника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 3.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
4582
/ Коментарі відсутні

Дружина гірника Віталія Мельничука, який постраждав на шахті №9 «Нововолинська», розповіла про перебіг лікування та компенсацію, яку отримали.

Нагадаємо, що аварія сталася 4-го квітня у Нововолинську на копальні номер дев’ять. Гірники сіли у ліфт і саме заглиблювалися під землю. У ліфті було 11 людей, коли він полетів у забій.

У Віталія було діагностовано перелом, вивих та розрив м’язів. В обласній лікарні йому провели операцію, чоловік втратив повну працездатність

За словами Людмили Мельничук, Фонд соціального страхування оплатив частину лікування, але багато ліків довелося купувати самостійно. Шахта ще навіть не оплатила лікарняні. Міська влада виділила тисячу гривень допомоги.

“Виплат майже не було. Шахта дала раз 1,5 тисячі гривень, потім ще раз 1,5. Щодо лікування, то фонд соцстраху укладав договір з лікарнею і частину коштів повернули. Але багато ліків ми купували самостійно. МРТ і КТ також робили самі.

Висновку комісії щодо нещасного випадку досі немає. Жінка говорить, що тільки дали тимчасовий акт. Розслідування триває й далі. Це ж кримінальна справа і за це мають нести відповідальність, розповідає Людмила.

Жінка говорить, що Віталій почуває себе вже краще, але нога ще не скоро зростеться – травма серйозна. Зараз він проходить лікування в приватній клініці, де йому проводять процедури, які під Фонд соцстраху не підпадають. Попереду в чоловіка ще довготривала реабілітація.

Читайте також:

Бокоч звернувся до голови облради щодо компенсацій постраждалим на шахті №9 «Нововолинська» гірникам.

Фото на головній – фейсбук сторінка міської ради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер