<

Комбікормового заводу у Нововолинську не буде до виборів?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:38 | 18.05.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

18-го травня міський голова Нововолинська зібрав співвласників фірми «Пан Курчак» Сергія Мартиняка і Сергія Горлача, аби записати відеозвернення щодо теми будівництва неподалік Нововолинська комбікормового заводу, яку обговорюють нововолинці уже більше тижня. Він спільно із співвласниками запевнив містян, що заводу у Нововолинську чи поблизу не буде.

«Ніякого заводу не буде на території Нововолинська до 1-го листопада» – зазначив нардеп Ігор Гузь у відеозверненні-відповіді Сапожнікову. Він запевнив, що нововолинці отримали «проміжну перемогу»: відстрочили ймовірне будівництво заводу до чергових виборів міського голови.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що агропромислова група «Пан Курчак» у 2020 році починає будівництво нового надсучасного комбікормового заводу потужністю 50 тис. тонн готової продукції на рік.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів сам співзасновник «Пана Курчака» Сергій Горлач.

Стало відомо, що можливе місце для будівництва – територія сільрад, які після завершення об’єднання громад мають увійти до Нововолинської ОТГ – Грибовицька або Грядівська.

Зазначимо, що 18-го травня мешканці Грибовиці Іваничівського району висловилися проти приєднання до Нововолинська та екологічно небезпечних заводів на їхній території.

Віктор Сапожніков запросив Мартиняка та Горлача, щоб звернутися до нововолинців, заперечивши ймовірність будівництва тут заводу. На захід забули запросити журналістів БУГу.

Варто відзначити, що від присутніх журналістів не пролунало жодного запитання до керівників компанії.

Користуючись нагодою, можна було б поцікавитися, чи встановили на підприємстві «Пан Курчак», яке забруднювало тривалий час очисні міста, власні очисні споруди за 500 тисяч євро. Про їх облаштування обіцяли повідомити та показати громадськості, однак досі не показали. Можна було б поцікавитися, чи планує агропромислова група «Пан Курчак» будувати нові потужності в інших районах Волинської області…

До слова, Мартиняка не раз чекала громада Нововолинська, щоб отримати відповіді на питання з приводу роботи його підприємства, що тривалий час труїло мешканців міста та навколишніх сіл. Дочекалися…

Заводу не буде, а нардеп лякає мешканців Нововолинська – позиція Сапожнікова

Інформацію про можливе будівництво Сапожніков називає фальшивкою. За його словами, народний депутат лякає мешканів Нововолинська.

“Недоцільно і нелогічно будувати комбікормовий завод у Нововолинську… Комбікормовий заводом лякають перед виборами… Агропромислова група не збирається будувати заводу біля Нововолинська і навколишніх сіл”, – запевнив Сергій Мартиняк.

Якщо влада не може допомогти, то треба не заважати, вважає Мартиняк. Йому не зрозуміле таке відношення до бізнесу.

Як відзначив Сергій Горлач, його слова про будівництво заводу були «вирвані з контексту». Висловлювався російською мовою, тому ми надаємо частину тексту з перекладом на українську:

“Ні слова не було про те, що завод буде побудований на території Нововолинська. Це придумали, щоб було зручно маніпулювати. Тут його (завод) нелогічно будувати. В нас є два сучасних заводи, які забезпечують якісними кормами. Нелогічно розміщати новий завод у Нововолинську”, – сказав Горлач.

Віктор Сапожніков згадав про майбутні місцеві вибори і заявив, що «не факт, що він буде міським головою, але не факт, що міський голова буде протеже, якого будете сунути». https://www.facebook.com/mernovovolynsk/posts/166197841534865

«Проміжна перемога. До листопада комбікормового заводу в Нововолинську не буде» – Ігор Гузь

«До 1-го листопада (до місцевих виборів. ред) є проміжна перемога: комбікормового заводу в Нововолинську не буде», – сказав Гузь під час прямого ефіру-відповіді Сапожнікову у фейсбуці.

Це вже третє відео поспіль, коли нардеп прокоментував ситуацію навколо комбікормого заводу, який (за його інформацією) збирались будувати в районі 5-ї шахти.

«До листопада місяця ніякий завод на території п’ятої шахти або біля Нововолинська будуватися не буде. До виборів. Мерських виборів, які будуть в кінці жовтня цього року. Далі буде залежати, хто керуватиме містом і кого обере громада»,- сказав Гузь.

Він зазначив, що Сергій Мартиняк виглядає як людина, яка виправдовується. А мешканці Нововолинська не гордяться фірмою, продукція якої продається у Європі, а могли б гордитися екологічними фільтрами. А поки що люди чують, що «смердить»:

«Пан Мартиняк каже: нововолинці повинні гордитися, що продукція уже існуючого заводу продається в Європі. Це має викликати дуже велику гордість… Ви маєте статки в 200 мільйонів доларів за журналом «Фокус» – це 5 мільярдів гривень. Сергій Васильович, щоб люди гордилися вашим підприємством, треба було приїхати поставити найсучасніші екологічні фільтри. Тоді би мешканці Нововолинська сказали, що «ми гордимося». На жаль, цього немає. Пан Мартиняк каже, що все класно і екологічні норми дотримані, Сергій Васильович, візьми об’їдь пару вулиць і запитай людей смердить чи не смердить їм. 95 відсотків скажуть, що смердить…Ти знаєш, що смердить.

За словами Гузя, слова Горлача для статті журналістам не могли бути витягнуті з контексту, адже там надто багато подробиць.

«Якщо два тижні пройшло і хотіли будувати в іншому місці завод, так в чому проблема? Не в Нововолинську – так скажіть, де будете будувати і питання знімається. Запросіть журналістів, але ж ні».

«Як на мене є фактаж, який дуже легко проаналізувати, що хлопці брешуть», – відзначає Гузь.

Також у відео нардеп згадав про Ковельський ветсанзавод – «екологічне лихо», яке вдалося закрити, утилізувати туші і рештки. https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/288203395908309/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок