<

Команду «За Майбутнє» презентували в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:39 | 16.08.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
135
/ коментарі 4

16-го серпня у Нововолинську відбувся форум партії «За Майбутнє». Команду однодумців, які балотуватимуться до Нововолинської міської та Волинської обласної рад, презентував народний депутат Ігор Гузь.

У прямому ефірі на офіційній сторінці парламентаря у фейсбуці подія транслювалася наживо. Нардеп підкреслив, що він і його команда працюють відкрито.

Гузь – номер один у списку до обласної ради

Під час презентації Ігор Гузь зазначив, що у Нововолинську його команда йде на перемогу і оголосив, що очолить партійний список до Волинської обласної ради 19-го виборчого округу.

Окрім першого номера списку до облради, Гузь розглядає можливість очолити список своєї команди до Нововолинської міської ради. Про що від повідомив присутнім та глядачам прямої трансляції.

Нардеп наголосив: “Команда «За Майбутнє» – це активні громадяни, не приїжджі, яких прислали управляти областю, а люди, які тут живуть, працюють і будуть далі тут жити.

Наша головна ціль є зрозуміла і чітка: в Нововолинську має змінитися міський голова, який мав майже чверть століття, щоб показати, що можна було зробити. Я вважаю, що час політиків, які сидять на одному місці, закінчився. Місту потрібні зміни. Ми відчуваємо, що їх хочуть люди.

Борис Карпус – кандидат на посаду мера

Сьогодні час молодих, енергійних людей з мотивацією, які вміють розширювати горизонти, підкреслив Гузь. На його думку таким є кандидат на крісло міського голови Нововолинська Борис Карпус.

Карпус перед присутніми представив свою програму, оголосивши 10 пунктів із 15-ти.

“Я народився в Нововолинську. Навчався рік у Польщі і один із потоку повернувся в Україну. У мене народився син, я виховую двох дітей і мені не байдуже… 

Не байдуже чистий під’їзд, двір, чисте повітря та чиста влада. 

Мені імпонує те, що ви (до присутніх – ред), будете далі працювати та вчитися разом зі мною”, – зазначив Борис.  

«Програма про комфортне життя для нововолинців»

Міське озеро та міський парк. “Є амбітна ціль: зробити ці місця рекреаційними. Ми хочемо, щоб на озері все було реконструйоване і стало місцем для відпочинку. А міський парк, який є осередком для ворон, став “магнітом” для підприємців (які інвестуватимуть), для молоді, батьків, дітей, людей старшого віку”.

Безпека. “Нововолинськ не має бути містом, в якому страшно жити і куди не хочеться повертатися. Перше, що потрібно – це відеокамери. 60 облаштовані, 120 потрібно докупити. Друге – це освітлене місто, в якому не має бути темних плям. Має бути співпраця з правоохоронними органам, створення громадських формувань, муніципальних інспекцій.

Сприяння і розвиток інфраструктури сіл, які ввійдуть в Нововолинську ОТГ. “Там є багато садочків, шкіл, ФАПів, будинків культури. Потрібно, мешканці отримували соціальні послуги на рівні, не меншому, ніж в Нововлисньку.

Доступне місто. “Нововолинськ має бути інклюзивним місцем. Із 427-ми осіб з інвалідністю, 108 пересуваються на візочку. Є ще мами з дітками, які хотіли б, щоб дороги були облаштовані нормальними спусками. А в Будинку культури досі не має пандусу”. 

Спорт. “Є 8 шкіл, де немає майданчиків зі штучним покриттям. Перша школа – приклад для наслідування. Замість того, щоб 21 млн закопати в один стадіон, наше завдання – сучасні майданчики у кожній школі. Щоб батьки, відправляючи дітей знали, що в навчальному закладі буде збудований спортивний комплекс”. 

Смарт сіті – місто в телефоні. “Це коли вам приходить повідомлення про відключення води чи світла, про заходи в місті. Коли є інформація про бюджет участі. Коли все відкрито та прозоро”.  

Сприяння розвитку ОСББ. “У нас є програма сприяння розвитку ОСББ – ми її розширимо. Потрібно не тільки робити вигляд про співпрацю. Необхідно створити центр сприяння розвитку ОСББ і завершити процес їх створень у будинках Нововолинська. Щоб управлінські компанії нарешті були приватними”. 

Робота з автономним опаленням. “Це амбітна ціль. Переведення домогосподарства на автономне опалення – це недешева річ. Нам потрібно подумати, що можна оптимізувати”.

Допомога людям похилого віку. “Пункт виник на цьому тижні. 16 тис пенсіонерів живуть у Нововолинську- це 41 % від виборців. Має бути створена “картка Нововолинська”, яка дозволить не стояти в черзі на пільговий проїзд, економити та отримувати знижки в місцевих мережах, отримувати інформацію про персоніфіковані пільги.

Інвестиції. “Амбітна ціль. Створення нових робочих місць. Якщо говорити глобально, місто майже не впливає на інвестиційний клімат країни, особливо в якій йде війна. Та є внутрішній інвестор: люди, які вже вклали у Нововолинськ. Завдання влади – не заважати, а ще краще сприяти. 

Карпус перед присутніми зауважив, що його програма – не про будинки та ОСББ, а про людей, які живуть в місті, не про те, щоб спиляти асфальт для зручного з’їзду візочка,  а про людей, які возять візочки, програма не про об’єкти інфраструктури, а про людей, які будуть приходити .

“Хотів би, щоб програма була про людей. Про комфортне життя для нововолинців, які хочуть змін”, – повідомив Борис Карпус і зауважив, сам не зможе все реалізувати, представивши людей, які прийняли рішення йти разом.

Команда «За майбутнє», яка буде йти в депутати Нововолинської міської ради

  • Олександр Кондисюк – військовий комісар Іваничівського району, голова Нововолинської спілки ветеранів АТО, воював під Іловайськом, був у полоні, батько трьох дітей;
  • Микола Лукашук – громадський активіст, борець за справедливість та чисте довкілля;
  • Назар Максимів – староста Старої Лішні Поромівської ОТГ, пропагандист здорового способу життя;
  • Руслан Владарчик – екс-депутат Нововолинської міської ради, громадський активіст, голова ОСББ;
  • Олена Полозкова – спеціаліст у сфері юриспруденції та охорони праці;
  • Віктор Марчак – депутат Нововолинської міської ради, голова екологічної комісії, очільник «Варти порядку»;
  • Назар Недищук – депутат Нововолинської міської ради, приватний підприємець;
  • Надія Жук – фахівець у галузі освіти, начальник гуманітарного відділу Поромівської ОТГ;
  • Віталій Титаренко – громадський активіст;
  • Ірина Гіль – екоактивістка, мама трьох дітей:
  • Віктор Степюк – активний та непримиренний борець за чисте довкілля міста Нововолинська;
  • Сергій Макаров – шахтар, профспілковий лідер, учасник АТО, що воював під Дебальцево:
  • Оксана Аксьонова – активна та ініціативна голова не одного ОСББ:
  • Руслан Соловйов – депутат Нововолинської міської ради, шахтар;
  • Валерій Мних – помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя, депутат Нововолинської міської ради, відстоює інтереси орендарів, лобіює збереження вуглевидобувної галузі;
  • Олег Приступчук – депутат Нововолинської міської ради, приватний підприємець;
  • Яна Никитюк – активна громадська діячка, голова ОСББ;
  • Юлія Буденчук – голова ГО «Світ для дітей», відстоює ідею доступного міста;
  • Олена Дерейко – активна та ініціативна голова не одного ОСББ;
  • Віктор Ромашевський – депутат Нововолинської міської ради, учасник Євромайдану, приватний підприємець, волонтер;
  • Вікторія Скриннік – директор Нововолинського бюро вторинної правової допомоги, голова ОСББ;
  • Володимир Шаповал – помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя, депутат Нововолинської міської ради, приватний підприємець, громадський діяч, волонтер;
  • Юрій Фіц – молодий лікар-хірург, має приватну практику;
  • Тарас Макарук – громадський активіст, член «Варти порядку», працівник будівельної сфери;
  • Олександр Кошлатий – гірничий майстер шахти №10 «Нововолинська»;
  • Руслан Романишин – ветеринар,зоозахисник Романюк Денис Сергійович, голова ОСББ, приватний підприємець;
  • Олена Шаповал – громадська активістка, мама трьох дітей;
  • Руслана Романець – громадська активістка, відстоює інтереси Грядівської громади;
  • Леся Артюх – фельдшер екстреної медичної допомоги;
  • Андрій Близнюк – член ГО «Світ для дітей», відстоює інтереси людей з інвалідністю;
  • Марина Єлева – виконавчий директор фермерського господарства, відстоює інтереси Грибовицької сільської ради;
  • Іван Пасічник – лікар-хірург, флеболог;
  • Олег Попков – екс-депутат Нововолинської міської ради, активний та ініціативний керівник ОСББ;
  • Михайло Слимак – громадський активіст, відстоює проблеми комфортного співжиття у місті людей і тварин;
  • Вікторія Бойко – громадська діячка, кандидат історичних наук, експертка Національного інституту стратегічних досліджень;
  • Олександр Пашко – голова ОСББ, активний громадський діяч, відстоює інтереси Благодатного.

Юрій Сиротюк та Алла Лісова – кандидати, які балотуватимуться в обласну раду

Гузь представив кандидатів від Нововолинська, які будуть йти в обласну раду від команди “За майбутнє”. Це Алла Лісова, депутат Волинської обласної ради, журналіст, начальник відділу економіки газети “Волинь-Нова” та Юрій Сиротюк, екс-депутат Нововолинської міської ради, приватний підприємець, власник торгово-розважального центру “Форест”.

“30 років живу і працюю в Нововолинську, 30 років займаюся журналістикою. Хочу покращити наше місто та регіон. Коли їхала сюди, міркувала, що я повинна сказати тим людям, які зібралися і згадалися слова Михайла Грушевського. “Біда України в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна”. І через 100 років фраза звучить актуально. Приємно бачити людей, які хочуть зробити Нововолинськ красивим, комфортним для проживання. Вірю, що в них вистачить сил і є величезний потенціал та бажання підкорювати вершини”, – сказала Лісова.

Сиротюк же зазначив, що прийняв рішення йти в обласну раду депутатом від політичної партії “За майбутнє”, що проблеми міста йому болять і він старається розбудовувати його.

“Маю багато ідей, які хотілося би втілити у життя. У свій час 5 років намагався займатися боротьбою з наркоманією, ходив і в поліцію, і до мера, та разом знайти рішення не вдалося. Коли був діючим депутатом міськради, багато лобіював своїх ідей. Сподіваємося разом із “За майбутнє” ми зможемо все зробити та втілити в життя”, – говорить Сиротюк.

«Це боротьба із совковим минулим»

Наостанок народний депутат зауважив, що перемога команди буде залежати не лише від її представників, а від тих людей, які підтримають зміни.

“Ми просимо вас допомогти, друзі. Це не боротьба за Гузя чи Карпуса, це боротьба за новий Нововолинськ – відкрите місто, яке готове до змін, в якому влада буде шукати діалогу. Коли ми хочемо щось зробити, діючий голова бачить у кожному їх нас конкурента, а так не може бути. Зараз ми бачимо бажання загнати під плінтус, посіяти страх і зробити так, щоб миша не пробігла без відома Віктора Сапожнікова.

Наша команда інша – у випадку нашої перемоги, ми хочемо чути критику, зауваження, мати взаємодію. Це боротьба ціннісна. Боротьба із совковим  минулим. Така сама, як і триває зараз в Білорусі”, – резюмував Гузь.

Підтримати команду також прийшли Юрій Єлева, екс-депутат Нововолинської міської та Волинської обласної рад, екс-перший заступник Нововолинського міського голови, директор фермерського господарства “Дари Волині”, Олександр Топорівський, селищний голова Благодатного та інші небайдужі до змін нововолинці.




коментарів: 4
  1. Цікавий факт із політичного життя Б.Карпуса. На минулих виборах до міської ради він балатувався від БПП “Солідарність”, де першим номером був В.Сапожніков. Зараз Карпус іде в мери від “За мйбутнє Коломойського”. Він ще молодий. Далі буде?

  2. Віктор Степюк активний та непримиренний борець проти Кроноспану. Чисте повітря й довкілля його не дуже цікавить, судячи по коментарях у соціальних мережах ( бо де ж спалювання сміття , опалого листя , і бур’янів шкодить довкіллю??!!) А от Кроноспан то інша справа….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер