<

Колектив шахти №9 «Нововолинська» вимагає вирішення критичної ситуації з копальнями «Волиньвугілля» в нового генерального

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 4.01.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

3-го січня на шахті №9 «Нововолинська» заявили, що припиняють видобуток вугілля. Для вирішення ситуації на копальні з візитом побував генеральний директор ДП «Волиньвугілля».

Голова первинки НПГУ шахти №9 Василь Гура повідомив, що 1-ша зміна не спустилася в шахту і в копальні припиняють видобувати вугілля та зупиняють лаву.

Причина – немає на чому працювати, відсутнє обладнання. Не має ні зубців на комбайн, ні високовольтних шлангів. Окрім того, постійно вимикають напругу, підземні роботи призупиняють, – розповів Гура.

Більше двох тижнів тому на посаду нового генерального директора ДП «Волиньвугілля» призначили Андрія Пилипюка. Колектив 9-ї шахти неодноразово назначав зустріч з керівником підприємства на копальні. Однак той ігнорував зустрічі, мотивуючи тим, що ситуацію, яка складається на шахтах знає та вирішує всі питання.

Після рішучих дій гірників шахти №9 Пилипюк все ж таки навідався до колективу. В телефонній розмові інтернет-виданню “БУГ” той розповів, що конфлікт вдалося владнати.

Разом із тим, Гура заявляє, що новий генеральний  «займається невідомо чим» і повідомляє, що колектив шахти №9 буде організовувати збори та ініціювати ліквідацію ДП «Волиньвугілля».

Питання по матеріалах закрили і знайшли запчастини, зокрема зубці до комбайна. Не було можливості замовити усе та закупити у зв’язку із новорічними святами, – пояснив Пилипюк.

Генеральний також розповів, що пробує вирішити питання постійного виключення напруги на шахті і розповів, що 4-го січня матиме розмову по шахтам ДП «Волиньвугілля» в Міністерстві і про цю проблему також зауважить.

Разом з тим, Гура спробував самостійно зв’язатися телефоном із Міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом. У розмові той заявив, щоб його не турбували і що вести переговори він буде лише з керівництвом підприємства.

Що стосується виплати заборгованості гірниками  та працівникам непромислової групи, яку за словами генерального до кінця минулого року по-максимуму мали виплатити, питання до кінця не закрито. Наразі він поставив нову дату погашення заборгованості – 15-те січня.

На даний момент, попри обіцянки, непромисловій групі виплатили заробітну плату лише за серпень та як повідомляє Пилипюк, 7,7 млн бюджетних коштів отримали, щоб закрити листопад робітникам.

Новий генеральний «Волиньвугілля» має надію, що допомогти з фінансуванням, закупівлею обладнання та виплатою заборгованості по заробітній платі йому допоможе Венгрин. Планують отримати близько 6-ти мільйонів від реалізації вугілля через  Центральну збагачувальну фабрику «Червоноградська».

Гірникам лишається очікувати вирішення критичної ситуації, яка складається на копальнях та сподіватися, що Пилипюк виконає свої обіцянки та знайде реакцію на дане питання з боку Міністерства.




коментарів: 3
  1. Кормушка прикрилась))) При Зоріну через 9ту відмивалимь гроші, а зараз зась, ось і мутять воду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер