<

Колектив шахти №9 «Нововолинська» просить припинити реорганізацію копальні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:03 | 24.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

У Волинській області області готують звернення до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, голови СБУ, прем’єр-міністра України, аби припинити процес реорганізації шахти №9 та перевірити факти зловживань на копальні.

Про це йшлося у вівторок, 24-го липня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє ВолиньПост.

В.о. начальника управління розвитку інвестицій та європейської інтеграції Андрій Ткачук розповів, що колектив шахти просить припинити реорганізацію копальні, бо вбачає у такому кроці її подальшу ліквідацію.

«Шахтарі кажуть, що керівництво шахти постійно затримує заробітну плату, при цьому купує нове обладнання та матеріали, послуги, а також продає вугілля через підприємства з сумнівною репутацією», – зауважив він.

Закриття копальні грозить не лише звільненням 700 працівників, а й несприятливою техногенною ситуацією, зокрема, підняттям рівня ґрунтових вод.

Відтак, Волинська ОДА вимагає припинити зловживання та подати Олександру Савченку план розвитку ДП «Волиньвугілля» та шахти №9.

Окрім того, буде підготовлене звернення до міністра енергетики та вугільної промисловості, голови СБУ, прем’єр-міністра з проханням вплинути на ситуацію.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок