<

“Клянусь, я не вбивав”, – підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:30 | 30.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
46
/ коментарів 14

Апеляційний суд Волинської області не задовільнив апеляційну скаргу підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної щодо скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

П’ятнадцятирічного Назара на волю не випустять, він і надалі перебуватиме під вартою.

30-го серпня відбулося судове засідання у Апеляційному суді Волинської області – сторона підозрюваного просила скасувати ухвалу про його двохмісячне перебування під вартою. Захисник Назара Віктор Шостак надав клопотання про здійснення розгляду справи в закритому режимі.

“У соціальних мережах, в пресі і безпосередньо близьким родичам мого підзахисного поступали погрози завдання шкоди здоров’ю, позбавлення життя”, – повідомив адвокат.

На його думку присутність ЗМІ при розгляді справи, фото -відеофіксація негативно впливає на психічний стан підозрюваного і ніяк не сприятиме об’єктивному розгляду справи.

Судді вислухали думку учасників судового процесу та пішли в нарадчу кімнату для прийняття рішення. Факт про те, що підозрюваний неповнолітній, не переконав слуг Феміди, тому представники ЗМІ залишилися в залі.

Сторона захисту підозрюваного вважає, що Нововолинський суд виніс неправомірне рішення.

IMG_4800

“На сьогоднішній день навіть не відомо, чи існує подія злочину. Тому що в матеріалах кримінального провадження відсутній висновок судово-медичної експертизи, яка б ствердила, що це було навмисне заподіяння смерті, таким чином і немає обгрунтованої підозри. В повідомленні про підозру вказується тільки на довідку, в якій вказано, що смерть наступила від розтрощення черепа. А розтрощення черепа яким чином сталося – не відомо, – відзначив захисник підозрюваного у вбивстві.

Як сказав адвокат, Назар не може перешкодити слідству, навпаки, готовий допомагати. Крім того, його стан здоров’я потребує лікування, що неможливе в тих умовах, у яких перебуває зараз.

“Клянусь, я її не вбивав, – виправдовувався Назар на засіданні, – Увесь цей час сприяв слідству, давав всі свідчення, які мене просили. Якби хотів кудись втекти, я б це зробив”.

На питання, коли останній раз бачився з Катею, він відповів, що у 2014-му році. На час вбивства дівчини, говорить, був вдома і це можуть підтвердити рідні.

Слідчий Андрій Литвин, який розслідує злочин, зауважив, що положення тіла та ряд інших обставин дає змогу стверджувати, що смерть була насильницькою.

IMG_4814

Мама загиблої Вікторія Литкіна доповнила: “Я бачила свою дитину, я знайшла її. У неї личко було розтрощене, не було очей… Не могла дитина так просто впасти чи вдаритися”.

Побувавши на місці виявлення тіла, можна стверджувати, що воно не могло потрапити туди за допомогою однієї людини, адже це густі зарослі. Місце скоєння злочину досі невідоме.

“Захисник підозрюваного не пояснив, при яких обставинах до його підзахисного потрапили речі, які належили потерпілій, як і не пояснив, у який спосіб були знищені ці матеріали, з якою метою це робилося і ким.

За протоколами допитів свідків чітко вбачається, який спосіб життя вів підозрюваний до цього моменту, коли був затриманий. Прослідковується, що ці хлопці не сиділи вдома, не вчили уроки, вони гуляли до першої, другої, третьої години ночі. Знову ж таки, судячи зі змісту допитів в якості свідків, родичі говорили, що підозрюванй вів нормальний спосіб життя, майже “пай-мальчік”, – підсумував адвокат потерпілої.

IMG_4899

У результаті суд дійшов до висновку, що апеляційна скарга про звільнення Назара з-під варти задоволенню не підлягає.




коментарів: 14
  1. Дивні докази вини “не вчив уроки”, “гуляв до …години”. Очевидно без належно проведеної судово- медичної експертизи та належного розслідування, можуть засудити і не винну людину на догоду суспільству, аби швидше.Якщо проводив експертизу експерт Війтович Б.І., то щодо нього самого йде суд за завідомо неправдивий висновок експерта та підробку документа. І за внесення неправдивої інформації у вирок суду головою Нововолинського суду Ференс-Піжук О.Р.теж відкрите кримінальне провадження. То ж “а судді – хто?”

  2. Можу порадити,виходячи з сфабрикованої справи по сину, що якщо хлопець, насправді, не скоював того, за що обвинувачується, то не варто боятись присутності ЗМІ, це тільки на Вашу користь.

  3. Слухаючи адвоката, який хлопчина молодець!!!(мав уже можливість побувати і в Словенії, і у Польщі (цікаво чому, чи не провідував брата?)- та щоразу повертався), захотілось дати йому цукерку за те, що такий хороший (((

  4. В таких складних і резонансних випадках повинні бути залучені кращі фахівці із судової медицини,або із Київа,або із Львова є кафедри медичних університетів,
    Які встановлять всі необхідні обставини і допоможуть слідству.

  5. є детектор брихні на якому можна все вияснити вбивав чи ні..ця справа набрала масштабного розголусу і міліция мусить найти хоч когось аби тільки закрити ту справу.

    • та який детектор? пишете аби писати. кожна людина, яку обвинувачують у вбивстві так розпереживається що стовідсотково скажуть що винна, навіть якщо це не так. тай це за нашим законодавством не є доказом. ще б екстрасенсів сюди припліли(

  6. Ви, Бачинська помовчали б вже. Бо Ваш синуля теж угробив людину, п’яну чи неадекватну, не має різниці. Смерть заподіяв Ваш “білий та пухнастий” синок.
    Тому, як у мультику:”Коли будинку загрожують криси, то летючим мишам, краще помовчати”.
    А тепер цікаво: Як картка з телефону Каті потрапила у руки Назара,якщо, як він каже, він її бачив востаннє у 2014-му році? Як так може бути, якщо живуть поруч? Бреше, як Троцький. Інший Максим теж чомусь після зникнення Каті переховувався, а потім втік під мамине крильце в Словенію. Дуже дивним являється той факт, що очільниця МВС з Луцька заявляла на пресконференції, що є незаперечні докази вини хлопця. Тепер же чомусь якийсь товстий дядько Шостак заявляє, що хлопчик майже янгол.Може просто крильця у нього в крові невинної дівчини?

  7. ВІрно пишите, ппані Бачинській потрібно сидіти і мовчати Те,що ви переховуєте свого синка в Голандії- це ще не означає. що всі факти по суду підтасовані Про те, що ваш синуля “ганяв” п”яним за кермом знали всі ваші друзі і сусіди Так , звичайно він зупинився, ви могли зі своїми можливостями розібрати машину . продати і ніхто нічого б не знак Але факт скоєння злочину був! Йому ж не дали по максимуму. За все потрібно відповідати Ви в кращому становища-у вас є гроші А у Катіних батьків їх нема і вони мають надію на правдиве розслідування У вас теж є донька. Поставте себе на місце цієї жінки А те, що він пай -хлопчик -потрібно посперечатись Ви розберіться спочатку в яких умовах россла ця дитина Навіть в коледжі про нього НІЧОГО не можуть сказати Він був як невидимка “Заторможений хлопчина. який сидів в куточку. якого ніщо не цікавило “-це говорять вчителі. А про те, що він не бачив її з 2014 року-брехня Ще минулого року вони грали в м”яча та ігри біля будинку І вони іноді зустрічались по дорозі до учбових закладів, коли Катруся ночувала у бабусі Ніхто їм не погрожував Це мама “байки ” вигадує Якщо вони не винні, то чому бояться привезти Максима аби ” поставити всі крапки над І” А пан Шостак-адвокат необ”єктивний Це знають всі в місті За свою роботу він і бере відповідно

  8. Дуже шкода , якщо посадать невинного. Але чи вже такий невинний наш підозрюваний? Чому парнішу зі Словенії не притягли як найголовнішого свідка. Чому не пояснено, куди ділась переписка? Чому нічого не зроблено, аби відновити переписку? Чому не вивчена переписка затриманого з потерпілою? Як кажуть , він зробив “делов” порозповсюджуючи приватні фото Каті. Стільки всього мутного у цій справі, що капець. А що за історія з сином Бачинської?

  9. Шостак тупо відпрацьовує гроші. Якщо вже взявся захищати “оце”,то хай вже дере по повній за свою клоунаду. Для нього цитую ” юридично немає доказів, що це є злочин, якби був висновок експертизи,що розтрощення черепу наступило внаслідок насильницьких дій…” “на сьогоднішній день юридично не відомо чи існує подія злочину.” Тільки нам всім очевидно і відомо! А потім сам каже:” при допитах підозрюваний повністю розказував прокурорам…,що є повністю сприянням в розкриттю ЗЛОЧИНУ.” Його підзахисний така Божа дитина, давав САМ паролі від комп’ютерів, ноутбука,телефона, а в нього був вибір? І взагалі це був розгляд про передачу підозрюваного під нагляд батьків, а не пряме звинувачення, отже докази попереду.

  10. Назар мав біту, яку виписав по АліЕкспресі. Точніше він хлопців просив, з якими вчиться в технікумі, щоб йому зробили замовлення.

  11. Обох цих тварюк четвертувати!І не пишіть тут мамки таких же падлюк- синків,що вони не винні!Дуже дивно,що докази кудись наче б то зникли і речі Каті самі прийшли до вбивць,вам не смішно “шановні” захистники? А Шостак ,це шкура,яка за великі гроші любого оправдає,та не думає,що колись захлебнеться кровавими грошима!!!!Цікаво,чи не сняться йому замордовані люди,вбивць яких він оправдав???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок