<

Хворі на цукровий діабет отримають безкоштовні ліки: Нововолинськ отримав кошти на інсулін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 6.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарі 4

Нововолинськ отримав медичну субвенцію на придбання інсуліну для безоплатного забезпечення хворих на цукровий діабет.

Як зазначила БУГу заступниця головного лікаря з поліклінічної роботи Наталія Щерба, інсуліном забезпечать 289 нововолинців хворих на цукровий діабет, з них 15 – діти до 18 років.

Інсулін можна буде отримати або безкоштовно, або з невеликою доплатою. Це залежить від форми діабету.

“Прийшли кошти державної субвенції. Вони прийшли в область і вже вона займалась укладанням угод з аптеками. У понеділок 4-го грудня відбулась нарада і вже наступного дня розпочався пільговий відпуск препаратів інсуліну в аптеках і стартувала виписка рецептів лікарями”, – повідомила Щерба.

За її словами, аби отримати інсулін, потрібно звернутися до свого лікаря-ендокринолога за рецептом. Бо без цього документу аптека не дасть препарату.

Наталія Щерба зауважила, що виділених коштів ніби то має вистачити на піврічне забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет.

У Нововолинську для виписки рецептів потрібно звернутися на прийом до лікаря-ендокринолога в кабінет № 49 поліклініки з 8:30 до 14:00.

Нагадаємо, у Нововолинську виникли перебої з безкоштовним інсуліном. Його не можна було отримати, бо державні гроші, що були виділені на програму, закінчилися. 

Тоді допомогу інсулінозалежним нововолинцям запропонувала міська рада. Хворі на цукровий діабет мешканці міста можуть отримати матеріальну допомогу з міського бюджету.




коментарів: 4
  1. Всі хворі на цукровий діабет в Нововолинську перебувають на обліку. Створіть автоматичне отримання ними препарату, в будь-якій аптеці міста. Невже це так важко? Чи й далі гратимемося в “совок”?

      • Треба було принести папірчик,який підтверджує,що папірчик,який принесли перед цим,підтверджує,що цей папірчик дійсний.І 100500 підписів під ним.

  2. Ддя чого весь час люди мають бігати до лікаря за рецептом,нехай просто отримують в аптеці раз на місяць і відмічають пидписом”отримав число місяць,рік і година ,прізвище імя.А аптека звіт лікарю,або лікар просто електронно має бачити хто і скільки отримав і щоб розумів скільки ще замовляти.Так як часто люди просто перебувають десь де можуть придбати і їм виділений, що лежить в аптеці на сьогодні не потрібно і та кількість може лишитися на другий період і менше можна замовити не витрачаючи кошти в нікуди. Потрібно щоб якась розумна людина взяла до уваги нюанси які мають хворі з отриманням інсуліну. Саме головне зменшити кількість відвідування лікарні для отримання інсуліну-це видавати його мінімум на 1 місяць,а не на тиждень -два.Так як такі хворі перші хто може захворіти на Covid19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок