<

Нововолинський храм офіційно зареєстрували в ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 2.02.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
35
/ коментарів 18

В Православній церкві України заявили, що  під час зборів, що відбилася 19 січня, Свято-Семеонівська громада Нововолинська (вул. Панасівська) підтримала рішення про перехід храму з МП до ПЦУ.

«31 січня 2019 року, з благословення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея, секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук зустрівся з представниками Свято-Семеонівської громади м. Нововолинська (вул. Панасівська), які підтримали перехід в ПЦУ», – повідомили Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Під час зустрічі було написано прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоб прийняти Свято-Семеонівську громаду у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.
Архієрей задовільнив їх прохання.




коментарів: 18
  1. Брати і сестри, навіщо гоните Христа? Які ваші помисли? Одумайтесь. Яку Церкву ви шукаєте? Яка б задовільняла ваші забаганки. Знайте Ви вигнали, не своїх православних братів і сестер, не Українську Православну Церкву Ви сказали Господу Ісусу йди звідси геть бо ти МОСКОВСЬКИЙ, а нам потрібен УКРАЇНСЬКИЙ… Нічого не може бути страшнішого в людській історії ніж те, що людство гнало свого Творця, а потім і розіп’яло на Хресті… Гонить воно Його і в с. Панасовці через тих хто ставив свої підписи на нічого не значимій бумазі.
    Пам’ятаєте в своїй проповіді на горі Син Чоловічий сказав:
    Блаже́ни чи́стiи се́рдцемъ: я́ко ті́и Бо́га у́зрятъ.
    Блаже́ни миротво́рцы: я́ко ті́и сы́нове Бо́жiи нареку́т¬ся.
    Блаже́ни изгна́ни пра́вды ра́ди: я́ко тѣ́хъ е́сть ца́р¬ст¬вiе небе́сное.
    Блаже́ни есте́, егда́ поно́сятъ ва́мъ, и иждену́тъ, и реку́тъ вся́къ зо́лъ глаго́лъ на вы́ лжу́ще, мене́ ра́ди:
    Чи де він говорив, щоб його виганяли з його Храму?
    Чи Ви вважаєте, що привівши розкольників в Дім Царя Небесного Ви знайшли істинну Православну Церкву в Україні на чолі з самосвятами які в угоду тимчасовій земній владі будуть служити їй а не виконувати заповіді Христові. Але Істина, звичайно ж, одна і нам вона відкриється як станемо перед Всевишнім; не може бути багато Істин. Ось у чому найголовніше питання сьогоднішньої влади України як держави, міської влади Нововолинська — які повинні служити і захищати своїх громадян, а не вносити розкол і ділити народ на Православну Церкву в Україні під Філаретом і на Українську Православну Церкву Блаженнійшого Онуфрія, УГКЦ Святослава, УАПЦ Макарія і т.д. і т.п. правих і лівих, багатих і бідних, старих і молодих, хворих і здорових. Можна продовжувати і далі адже нинішні владні гасла «діли і володарюй» не зараз складені і не людськими помислами вони вкинуті людству.
    То що ж, брати і сестри в Панасовці Ви ділете?
    Ще два тижня назад вірні УПЦ чули на богослужіннях дивні піснеспіви «Елицы во Христа крестистеся, во Христа облекостеся». В розкольничому УПЦ Київського Патріархату повторювали «Ті що В Христа хрестилися у Христа зодягнулись». Тобто Матір-Церква нас вчить, що християни накинули на себе духовний одяг, християнське благочестя, християнські чесноти для того щоб в мирі з Богом жити.
    За багато тисячоліть до наших днів, до першого пришестя Господа Нашого Ісуса Христа псалмоспівець Цар Давид прорік «Розділиші ризи мої собі і об одежде моїй меташа жрєбій».
    Мені страшно за Вас дорогі підписанти, що Жрєбій це Ваші підписи, а різи це Християнське благочестя, це Церква наша яку Ви ділите в угоду кому — догадайтесь самі.
    Суть не в тому, чия Церква краща або гірша, а в тому, яка є єдино істинною.
    Моральна Істина якій нас вчить Церква передана нам від Святих Отців в Біблії. Природно, що моральність канонічного істинного Християнства незрівнянно вище від різних неправдивих вчень та різного роду фальшивих служителів які догоджали владі, тому що в його основі життя багатьох мучеників за віру. Ми віримо в Христа і в його Церкву через Його заповіді «любіть один одного», через Його проповіді миру і справедливості, свободи і рівності.
    Брати і сестри вірні Української Православної Церкви в Нововолинську! Хай укріпить нас Всіх Всемилостивий Господь в своїй істинній Вірі, будемо молитись за нашого предстоятеля Митрополита Онуфрія, якого Господь послав нам для того щоб ми твердо стояли в Вірі наших батьків. Дай нам усім Господи в Твоє Стрітення достойно з миром Тебе зустріти.

    • По твоєму ,благодать є тільки в кацапськоі окупаційноі секти ,створеноі і осв’яченоі Сталіним?

        • Як яким сталіним? Ти що забув отця-засновника рпц і істинного православія?

        • Якщо ти не цікавишся історією ,то не тявкай .4вересня 1943 року була утворена РПЦ і все це заслуга Сталіна . Вчи правопис -прізвища пишуться з великоі літери і нема різниці ким ці люди були .

          • Тявкаєш тут тільки ти історик,розмішив 1943 року..,гугли гугли то може ще щось цікаве знайдеш,правильну назву країни вже навчився писати..!?

    • Благодать твоя кремлівська у ФСБшних погонах. Ще відносно недавно храми взривали, а вже, дивись, стали святішими за папу римського

  2. Люди, пробачте мене! Я помилився! Вночі мені відєніє було, Ангел мені явився. Я поняв, що я був неправий. Каюсь!!!

  3. Панасівка, православні українці і борці, в той час як люди відроджували церкву з руїн де ви були, чому не відстоювали УПЦ і не вкладалися, чому не пішли до греко-католицької церкви ,щоб забрати її, до будинків молитов, щоб позабирати під УПЦ????? Панасівська церква- це історія, почитайте, так як і є історією Михайлівський собор.А раз Ви зібрали підписи, то шановна громадо, є можливість збудувати врешті свою на свій лад Українську церкву з своєю історією, чи у Вас вже брак грошей збудувати свою справжню Українську церкву???

  4. Панасівка!!!!!!! Крики біля церкви, сварки – це по українськи? Священник на 45 хв це також по українськи????? Зневага да старших, недовіра, агов новоукраїнці, а де ваш внесок до церкви, може покрасили чи ремонт зробили чи свою побудували????? Панасівка- це не громада справжніх українців, бо справжні українці криком і образами не вирішують питання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер