<

«Хочу дихати»: у Нововолинську обговорили екологічну ситуацію в місті та діяльність «Кроноспану»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:38 | 8.07.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
136
/ коментарів 39

8-го липня у Нововолинську відбулися збори «Хочу дихати» на підтримку екологічного стану в місті. Зібралися переважно мешканці 15-го, 5-го та 6-го мікрорайонів.

Зустріч відбулася в міському клубі на 5-му мікрорайоні. Загалом говорили про діяльність підприємтва «Кроноспан». На зборах були присутніми близько 50 людей.

Організатор громадських обговорень – місцевий активіст Віктор Степюк. Він говорить, що вирішив допомогти людям згуртуватися, адже діяльність заводу впливає на життя та здоров’я нововолинців.

“Смертність в місті велика, одна із причин – екологія. «Кроноспан» закупив фільтри, але їх не вмикає. Деякі заводи взагалі їх не мають. Сьогодні був перший невеликий крок громади. Готовий до рішучих дій, якщо нас не почують, думаю люди підтримають”, – зазначив у коментарі Степюк.

На слуханнях був голова депутатської екологічної комісії Віктор Марчак, також члени комісії депутати міської ради Володимир Шаповал та Олег Приступчук. Хоч загалом в екологічній комісії 14 депутатів. Був присутній депутат обласної ради Борис Бабійчук.

Марчак подасть звернення від мешканців Нововолинська в міську раду, будуть чекати офіційної відповіді. Бабійчук пропонував, до слова вже не вперше, вирішити питання зі встановленням екологічних постів, що будуть контролювати кількість викидів забруднюючих речовин.

Свої думки висловили присутні. Один із чоловіків зазначив, що потрібно на вищому рівні змінювати в Україні екологічне законодавство – тільки так можна буде вирішити проблему остаточно, необдіхно вимагати від депутатів парламенту змін.

“Вліпили “Кроноспан” у спальний район. Коли починалося будівництво, було зібрано 25 тисяч підписів і ніхто не глянув, відкрили. У кожній сім’ї з наших один-два – онкохворі, діти із хворобами дихальної системи. Кожному по будинку треба зібрати підписи, викликати представників міністерства екології. Потрібно всім “лягти пластом”, – зауважила місцева мешканка.

Детальніше про громадські слухання – у відеозаписі прямого ефіру «БУГу»:




коментарів: 39
  1. а виїзна екологічна комісія це обласна? чи може бутафорна комісія Сапожнікова (аля прихвостень Марчак і ко)?

  2. У місті добудовують новий Кроноспан,це зовсім забруднить повітря та крім того повністю знищить волинські ліси… Люди самі себе знищать…

  3. Дякуючи сапогу , все , гарне довкілля ,чисте повітря .загадив той нарковолинск як не курчаком ,то хроноспанами

  4. 5,6,15 М-Н НИЗКІНИЧІ,САМСТРОЙ ВАМ ЦЕ ПОТРІБНО НАЙБІЛЬШЕ АДЖЕ КРОНОСПАН І ЛІТЄЙКА НАС ВБИВАЮТЬ. ЯКЩО МИ ВСІ ПІДНІМЕМОСЬ ТО НАС ПОЧУЮТЬ.ПРОШУ ПРИХОДЬТЕ НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ НАШІ ДІТИ ТУТ ЖИВУТЬ

  5. Видно що іде інформаційно спланована атака на Кроноспан, видно хтось собі був ту землю пригледів. Вам робочі місця будують. Скільки таких заводів в Європі і по всьому світу працює, а в Нововолинську нема чим дихати? Та і ліс вони не у нас беруть.

    • Пригледів? Та її за копійки придбали бо нах вона нікому не була потрібна!!! І воно будується в межах міста, що є прямим порушенням закону і прав людей на здорове життя

    • Які робочі місця???там автоматизовані лінії будуть, максимум пару осіб.В Європі подібні заводи стоять поза містами.Хворих людей від викидів стає щоразу більше,а сапог своє зробив гроші взяв кругом. Цікаво,в якій країні так загорів мер.

    • Та що ви всі до Кроноспану причепилися…жодний завод в Нововолинську не дотримується так екологічних норм як Кроноспану…ви сходіть краще протестом на ливарний чи Курчат…ось там дійсно використані технології українські, а Кроноспан будується по європейським законам, а в них екологічні межі значно вужчі наших

    • ”Ліс не у нас?” А ви далі забору свого участку не бачите? У нас нема лісу, однак ми дихаєм тим повітрям котре сформоване ”не нашим” лісом.
      А землю з будовами, заводу Оснастка продали за пару тис. грн. бо вона особо нікому не була потрібна…

  6. Діло не в лісі. Літєйка,курчак,кроноспан,пластиковий. Це все нас травить . В мене діти чого ці всі підприємства без фільтрів. Хай працюють я не проти АЛЕ….. Мої діти не піддослідні кролики. Є ВИМОГИ ДО ЗАБУДОВ .ЧОМУ ТАКІ ПІДПРИЄМСТВА У МІСТІ А НЕ ЗА МЕЖАМИ?????

      • Ця промислова зона розроблялася ще в 60-х роках минулого століття із урахуванням рози вітрів, щоб, якомога рідше вітер дув в сторону міста. Спочатку в середині 60-х побудували БПФ,м’ясокомбінат, в середині 70-х з-д СТО з ливарним цехом,котельню для опалення 15-го мкр-ну, який лише починав будуватися, в кінці 80-х почали будувати завод будівельних матеріалів (тепер це територія БРВ). Ви думаєте, що Ви такі розумні, а той, хто побудував Кроноспан -наївняк? Зверніть увагу, що перед кожними виборами, хтось активно піднімає питання Кроноспану.

        • Ви про що??? Пром зона розроблялася в 60роки….то чому Сапожніков продовжується “політику” совка в 21столітті? І це не просто мер, а дипломований інженер – будівельник!

      • Теперішній Кроношпан це квіточки в порівнянні з новим заводом по виробництву ОСБі. Там викиди будутьв рази більші та небезпечніші. Таке не можна будувати поряд з містом. Потрібно перекривати дороги з їхніми вантажівками. Хай собі будують склади, но не виробничі лінії. Обладнання звозять списане застаріле та поломане. В результаті в викиди будуть шалені.

    • Хто вам сказав що без фільтрів? А літєйка, сто, як працювали за межами були?

  7. Цікаво , а де вони і скільки беруть ліс , склади там забиті лісом , йде розширення виробництва , хтось рахував скільки зара вирубують і скільки буде вирубуватися ?

    • Таке підприємство точно по білому працює, ніхто там сам в навколишні ліси не їздить рубати.

  8. Якщо завтра мер чи Сторонський не приїдуть,то давайте збиремось біля мерії у вівторок. Це вже терпіти не можливо

    • сторонський точно не приїде, бо плювати він на вас хотів з висоти своєї пихи

  9. голосували за сапожнікова, скоро 30 років, маєте. до поки “свята трійця” буде сидіти у нововолинському виконкомі – то ВИ , хоч ЩО хочте – захочтеся,а буде так , як захоче ” тяжкопрацюючий “

  10. Шо слабо всім зібратись і не дозволити щоб з нас знущались,якби всі протестували то був би толк. У інших містах так і добиваються,а в нас шо??????????Всі послухають,покоментують і всьо!!!!!! Хай далі нас травлять

  11. А олійножировий – тут все пахне і все добре, шановна громадо? Чи кого потрібно згадали, а кого потрібно – забули згадати?

    • то збирайтесь і вирішуйте проблему,які всі розумні коментарі писати !!!!!Якби кожен хоч раз .опу підняв і прийшов на громадські слухання,почав протестувати того б не було!

    • Захищають всі той хронік.ви тільки постійте навпроти куди йде той дим ви все зрозумієте шо летить .про які фільтра ви говорите.

  12. Такі заводи у Європі будуються не менше ніж за 20км від населених пунктів!!!

  13. Я теж За робочі місця, але не такою ціною! Печінка моєї дитини не витримує такої кількості ліків (дитина постійно кашляє)!я і сама останніх 2 роки постійно покашляю. Та нехай працюють ті заводи, але так щоб не шкодити жителям міста і ближніх сіл.

  14. В першу чергу потрібно змусити усі підприємства поставити фільтри а де стоять то плюс увімкнути,а робочі місця можна порівняти,на Кроноспані працює до 200чорлвік а хворіти постало в рік більше як 200плюс смерті пов’язані з лійкемією і іншими пов’язаними страшними страшними хворобами пов’язаними через дихальні системи і кров .Люди уже самі робили заміри і коли йдуть викиди з труби Кроноспан ,то перевищення забруднення в п’ять разів , іноді 6-7це тільки було два виміри ввечері.

  15. ПОТРІБНО ДОБИВАТИСЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМІСІЇ В С І Х ПІПРИЄМСТВ МІСТА !!!

  16. Мене саме дивує що причипилися до того Кроноспану, а літейка ви бачили що там біля неї робиться, там калюжі оранжеві, і це все у ваших легенях, а чи бачили ви як димить Асфальтний завод і ви тим дихаєте , а потім кажуть що то Кроноспан димить, хоча і близько то не Кроноспан, я не захищаю Кроноспан, але є ще в тій стороні заводи , від яких можливий рак.

  17. Хочеш дихати? Перестань курити як дибіл по 2 пачки в день. А з кроником ще повоюєм

  18. Якби кроноспан був єдиною проблемою в нашому місті я б двома руками голосуваві би за його закриття. Але це не так. Тютюнокуріння , алкоголь і наркотики набагато скоріше вбивають і скорочують життя наших людей але ніхто цього не бачить . Всім засліпив очі кроноспан. А сучасні гаджети своїм випромінюванням вам не шкодять ? А ви з них не не вилазите цілодобово.

  19. Я за екологiю,хочу нормально дихати, але буду дальше курити, кататись на свому жигульовi, i не звертати увагу на литейку. Головне закрити кроноспан!

  20. Автобуси,деякі, що перевозять людей по місту смердять що чорти. Димова завіса, особливо коли під гору їдуть. Цих потрібно також за дупу брати,нехай вкладаються в ремонт, а не в заробляння бабла. Це стосується і інших видів транспорту з подібними проблемами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок