<

Хлопчик із Нововолинська з діагнозом ДЦП розповів про своє життя та мрії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 25.12.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

Як жити з діагнозом ДЦП, навчатися в школі та планувати майбутнє розповів у студії БУГу 16-річний Богдан Шило з Нововолинська.

Богдан мега позитивний хлопець. Завжди посміхається та відкритий до спілкування, легко знаходить контакт із людьми та лишає після себе світлий слід у їхньому житті. Так розповіла про хлопчика голова ГО «Світ для дітей» Юлія Буденчук і журналісти БУГу мали змогу в цьому переконатися.

Богдан навчається в 11 класі школи №2 Нововолинська. У нього діагноз ДЦП, спастичний тетрапарез і він може пересуватися за допомогою ходунців або за руку. Але це не заважає йому активно проводити час. У цьому йому допомагають близькі люди та друзі.

Поспілкуватися з Богданом запропонувала Юлія Буденчук в рубриці «Анкета», тому ми запросили хлопчика в студію БУГу.

Чому дітей з інвалідністю не варто називати дітьми з особливими потребами, чи вважає Богдан Нововолинськ доступним для людей з інвалідністю, про своїх друзів та мрії – у відеоінтерв’ю.

Богдан – фанат футболу, вболіває за команду «Шахтар». Він любить читати цікаві книги, спілкуватися з друзями. Гарно декламує вірші. У 2016 році виступав у Києві на концерті “З теплом у серці”. Бере активну участь у всіх заходах, куди його запрошують.

Богдан цілеспрямовано йде по життю, хоча це не легко, та вчить своїм прикладом відноситися спокійно та з посмішкою до проблем. Він мріє та його мрії збуваються.

“Вірте у мрію, впевнено йдіть до поставленої цілі, несіть людям добро”, – з таким девізом іде по життю Богдан, звичайний хлопчик, зі звичайної сім’ї.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця