<

Керувати ДП “Волиньвугілля” могли б представники Партії регіонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 22.06.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

На цю тему не прийнято говорити вголос, але… сталося!

Шокуючу інформацію ми отримали журналісти Нововолинського інформаційного порталу із джерел у шахтарських профспілках, за кілька днів усе підтвердили наші джерела в облдержадміністрації, а мер міста Віктор Сапожніков у розмові вперто відмовлявся спростовувати ці факти й обставини. Що ж, інколи мовчання – красномовніше, ніж будь-які слова.

Нагадаємо: нещодавно Міністерство енергетики та вугільної промисловості розірвало контракт із гендиректором ДП “Волиньвугілля” Михайлом Гарбузюком, виконувати обов”язки “генерала” став перший заступник – Федір Богдан.

“Ні риба ні м”ясо”, – кажуть про нього шахтарі. Федір Богдан запевнив, що “нічого не робитиме, поки не стане повноправним генералом”, і, зрештою, “не знає, що робити з об”єднанням взагалі”. Новоспечений начальник завжди наголошує, що без держпідтримки “Волиньвугілля” не виживе.

“Тепер стало ще гірше. Якщо за Гарбузюка крали вугілля і метал тихцем, то тепер – відкрито, не криючись”, – нарікають шахтарі.

Тим часом росте заборгованість із виплати заробітної плати, і шахтарські лідери у понеділок завітають у гості до голови ОДА Гунчика, а вже у вівторок лаштуються їхати до столиці…

Палацові перевороти

Минулого тижня у Нововолинську мав висадитись “десант” нових керівників ДП “Волиньвугілля”. У крісло гендиректора мав сісти (уже втретє!) Іван Костик, з ним мала прибути “нова команда” начальників і начальничків зі сходу України. Головних керівників повинен був представити заступник міністра. Зрозуміло, що Костик мав стати лише ширмою, адже в його віці кар”єра і політичні цілі – диковинка. Реальними місцевими керманичами у владних кабінетах називали Самкова і Дрючана. І все – під егідою профільного міністерства!

“Нова молода команда” мала на меті політичний реванш і побудову платформи для місцевих виборів. Ну і, зрозуміло, куди ж без контролю за державними коштами і чорними потоками металу та вугілля?

Та не так сталося, як гадалося. Шахтарські профспілки, керівництво міста, голова Волинської ОДА Гунчиквисловили жорсткий спротив, і, зрештою, в міністерстві відмовилися від задуму, але ненадовго.

І міська, й обласна влада відмовилися від погодження закриття 9-ої шахти і переведення діючих шахт в управління “Львіввугілля”.

Керівництво міста й області в розмовах скаржиться, що міністр Демчишин дуже часто обіцяє одне, а робить зовсім інше, і що вирішувати питання приїжджають його радники. Кожен з них запевняє, що має всю повноту влади: він “рішає”.

Цього тижня на “Волиньвугілля” прислали нового технічного директора Макеєва із Селідово – із усіма паперами. Щоправда, шахтарські активісти його швидко спровадили.

Тим часом захиталося крісло під директорм ШУ “Нововолинське” (в народі – шахта № 1) Олександром Онопрієнком. Шахта перейшла у третю категорію, тепер вона – повноцінне держпідприємство, і нового керівника призначать за підсумками міністерського конкурсу. Перший етап конкурсу відбувся місяць тому, другий – за декілька днів до підготовки цієї публікації. Результати – вже цього вівторка. Але якщоОнопрієнко збирає підписи на свою підтримку серед лояльних працівників – усе не так гладко…

На фото: агітаційна листівка міської організації Партії регіонів 5-річної давнини.

112_3
111_1




один коментар
  1. З таких “керівників” вийде добре МИЛО! Ті самі обличчя, ті самі хапужкі, здатні попрацювати лише для себе.
    Дуже боляче, але Майдан вже призабувся нашими можновладцями, тим більше , що не можна їх зачіпати, бо цеж “потішить путіна” (суперова вигадка для сьогодення). Українське довготерпіння та наївна віра в совістність зіграла страшний жарт, ми знову відродили те і тих, що мали. ВІДСУТНІСТЬ КОНТРОЛЮ – і все вернулся на круги своя…Соромно лише дивитися у світлі очі тих, хто показав, якими можуть бути наші люди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа