<

«Керівництво держави просто розвалює вугільну промисловість», – шахтарі Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:22 | 9.12.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Якщо волинським шахтарям до п’ятниці не виплатять зарплату, вони перекриють дорогу на Ягодинську митницю.

Так вирішила рада голів первинних осередків Незалежної профспілки гірників України та Профспілки вугільної промисловості України ДП «Волиньвугілля» і ДП «Шахта №1 «Нововолинська» на спільному засіданні. Про це на повідомив написав Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, – пише Press-Центр.

Справа у тому, що шахтарям не виплачують зарплату уже два з половиною місяці. За словами голови профспілкової організації шахти №1 «Нововолинська» Анатолія Мухомеджанова, загальний борг лише по шахті «Нововолинська» виріс приблизно до 14 мільйони гривень.

– Це з урахуванням розрахункових людям, усіх виплат, бо шахтарі масово звільняються, – говорить гірник. – А що робити – сім’ї годувати треба, а грошей нема? Наразі, 10 грудня ми проведемо годинний попереджувальний страйк, після того відбудуться збори і ми визначимося, скільки людей готові перекривати дорогу на Ягодин, тоді готуватимемо відповідну кількість автобусів. Іншого виходу не бачимо, бо наше керівництво держави просто розвалює вугільну промисловість.

Цією акцією гірники домагаються не лише виплати заборгованості по зарплаті, а й хочуть привернути увагу влади до проблем вугледобувної галузі через припинення державної підтримки.

Це вже далеко не перший протест волинських гірників з приводу невиплати їм зарплати. На початку жовтня вони навіть до Києва їздили – кілька днів голодували під Адміністрацією Президента.

Тоді вдалося привернути увагу влади до своїх проблем і за кілька днів їм частину грошей таки віддали. Та вже за три дні вони припинили видобуток та відвантаження вугілля на шахтах та оголосили страйк. Вимоги – звільнити міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишина, бо він «своїми діями призводить до занепаду вугільної промисловості на Волині».




коментарів: 3
  1. першими потрібно гнати “контору об’єднання” , дармоїди нам не потрібні!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер