<

«Карантину – ні! Батькам – робота, дітям – освіта»: Під міськрадою в Нововолинську відбувалася акція протесту підприємців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 4.11.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
18
/ коментарів 19

4-го листопада у Нововолинську під міською радою була акція протесту, яку підтримали підприємці та працівників сфери торгівлі та обслуговування.

Учасники мітингу прийшли з плакатами із написами «Самі сидіть вдома», «Карантину – ні! Батькам – робота, дітям – освіта», «Не руйнуйте економіку», «Маю право на працю», «Заплатіть за нас кредити». До них на розмову вийшов ще поки чинний міський голова Віктор Сапожніков.

Нововолинськ вже третій тиждень у “червоній” зоні. Через це, відповідно до постанови Кабміну, запроваджується ряд обмежень. Підприємці не готові закривати свій бізнес, адже потерпіли від збитків весною.

БУГ вів пряму трансляцію з місця події:

Підприємці висловили обурення, що в разі заборони їх діяльності, доведеться звільняти найманих працівників, не буде з чого платити податки і за що жити. Вийти на акцію протесту вони вирішили після того, як напередодні, 3-го листопада, по закладах почали ходити працівники поліції та попереджати про постанову уряду, якою обмежується у “червоній” зоні робота магазинів із промтоварами, окрім визначеного переліку.

В кінці зустрічі вирішили написати звернення у відповідні інстанції. Працювати підприємці продовжать із дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Нагадаємо, подібні акції відбувалися у Володимирі-Волинському 2-го та 3-го листопада.




коментарів: 19
  1. навесні Карпусь доволі сильно підтримав на словах підприємців у їх боротьбі з наслідками карантину. Побачимо його в ділі

  2. На ринку продавці в масці на бороді, на шиї, тільки не на обличчі, люди соваються без масок, кучкуються, мусово ж кави попити та потріпатися з кучі.
    Якби ви дотримувалися обмежень і ВИМАГАЛИ б цього від покупців, то не було б такого спалаху хвороби!!!

    • Спалах, це скількі? 300 чоловік на весь Нововолинськ? Сидить вдома, шановна, а іншим не заважайте заробляти гроші,щоб прокормити сім’ю.

      • Ваші права закінчуються там, де починаються мої!!! А я маю право на здоров”я!!! я не заважаю і не закликаю закривати ринки чи магазини, але якщо я бачу, що у продавця нема маски чи вона спущена, я там не купую і нікому не раджу. Я роблю зауваження людям в черзі, вислуховую тиради, але я маю право на дистанцію!! Тому я за дотримання вимог – маски, дистанція, відповідна кількість людей в магазині чи на ринку щоб не було штовханини!!!
        І, так, 300 людей – це багато, якщо ви не спеціаліст в медицині – ліпше промовчіть!!!

  3. В магазинах маски так само де хоч, а не на носі і роті, поки не буде штрафів за таке, нічого не зміниться

  4. Повністю підтримую попередній коментар. Карантин по всьому світі для всіх, хочеш працювати, надавати послуги – дотримуйся сам і вимагай від інших дотримання правил безпеки, а не сприяй поширенню хвороби. Краще б стали навпроти базару з такими ж красномовними плакатами, щоб ще люди зрозуміли ваші підприємницікі проблеми.
    А люди кругом однакові, порядок легше тримати там, де штрафують за порушення – у всьому цивілізованому світі діють ці правила. Тільки штрафи мають бути адекватні порушенням, а не абсурдними.

  5. Розумнику,кредит береться під бізнес,робота робиться гроші платяться,а коли тебе закрили то як ти можеш заплатити

    • Дивлячись, на яких машинах попідїжджали, то непогано все у нашому царстві.
      Приступчук правильно сказав, що РЕКОМЕНДУВАТИ. Та на базарі, в магазинах ( не у всіх, але багатьох) маски й на лобі. Люди, ті, хто каже, що то все придумане. Ви не хворіли, й не дай Бог, заболієте. Це страшно.
      Й правда, багато продавців та покупців без масок. Штрафанути одного й другого. То третій би задумався

  6. треба в тих людей, хто ходить в громадських місцях без маски, одразу на місці, брати розписку про відмову в лікуванні.

  7. Всіх хто ходить без масок ,не дотримується дистанції,не вірить в існування хвороби- штрафувати!(я б взагалі таких казнила) Бісять самовпевнені такі всі! Гроші, гроші, гроші…
    Та нах…ті гроші кому будуть потрібні на тому світі.А на базарі реально продавці без масок,або на бороді носять їх,і тільки й видно що кучкуються остограмитись то тут то там…Фууу…

  8. Чим швидше люди перехворіють, тим швидше буде колективний імунітет. А карантин нічого не дасть
    Вже закривали один раз і що? Як бачимо…

    • Одна з головних особливостей любих вірусів, те що вони мутують і імунитет від минулої “версії” вірусу може не спрацювати на новому. Так що для таких вірусів вироблення природного імунітету займе багато часу. Також в світі вже давно є випадки повторних заражень, у тих людей, які перехворіли весною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер