<

Інтерв’ю з мером Нововолинська: Борис Карпус про ремонт доріг, Коптюка, нові і старі обличчя та передвиборчі обіцянки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 12.05.2021 / Нововолинськ, Онлайн / , /
Перегляди
171
/ 1 коментар

Міський голова Нововолинська Борис Карпус розповів про свою роботу, що вже реалізовується та планується зі списку передвиборчих обіцянок.

У травні буде пів року, як Карпус працює на посаді мера. В інтерв’ю для БУГу говорили про те, чому затягнувся ямковий ремонт на дорогах та чи чекають відомого у Нововолинську підрядника. Голова громади розповів про ряд речей, які на часі: чи завершився уже конкурс на проєкт пам’ятнику Героям, яка ситуація із ймовірним скандальним будівництво на бульварі Шевченка 35 А, про систему “Феодал онлайн” та що буде із землями сіл, які доєдналися до громади.

— Коли в Нововолинську розпочнеться ямковий ремонт? Із роботами цього року забарилися.

Все дуже просто: конкурс був оголошений, як і в попередні роки, вчасно. Єдине, що минулі роки всім ямковим ремонтом займалася одна фірма “Сантехмонтаж” (керівник – відомий “бракороб” Анатолій Коптюк – ред.). Всі знають, як підприємство латало ямки, тому відмовилися від цієї практики. Був оголошений прозорий конкурс на Прозорро, зараз ВУКГ перевіряє документи. Все затягується, бо ми робимо все в рамках закону – держзакупівель.

— Наркоманія – болюча тема міста. На одній із зустрічей із священнослужителями ви говорили, що розпочинається жорстка боротьба із наркоманією. Що означає ця фраза і які заходи плануються чи уже організували?

Ця проблема міста – мультифункціональна. Вона передбачає консолідовану роботу багатьох учасників цього процесу, серед яких – релігійні організації, депутатський корпус, громадські активісти, батьки наркозалежних, поліція, мешканці міста. Щоб заходи мали ефект, вони повинні бути сплановані. Ми вже розпочали цей процес.

У Нововолинську вже були зустрічі в школах, ведеться розмова про відновлення в навчальних закладах предмету “Християнська етика”. Всі ініціативи влітку ми будемо презентувати. Будуть і публічні заходи, і не публічні. Це і ініціативи по школах, і замальовування адрес на стінах, і робота телеграм-каналу, і релігійні організації. Результат нововолинці однозначно будуть бачити.

— В травні буде пів року, як ви на посаді. Чи розпочалися вже процеси змін, які були озвучені в передвиборчій програмі?

Процесів розпочалося багато і ми розуміємо, що постійно треба буде наголошувати на них. Але є речі, які вимагають часу. Наприклад, питання створення Центру ОСББ. Ми вже на фінальній стадії, є людина, яка готова займатися, є приміщення. Завданням центру буде протягом двох наступних років створити усі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Паралельно є вже політична воля об’єднати дві УЖК в одну, щоб ОСББ обирали собі управляючі компанії, як комунальні, так і приватні, наприклад з інших міст. Це породить конкуренцію та якісне надання послуг з обслуговування будинків.

Є напрацювання по міському озеру. Якщо уряд затвердить постанову про соцеконом, то відповідно, в нас буде можливість виготовити проєктно-кошторисну документацію. Вартує він близько 25-50 мільйонів гривень. Та на сьогодні ми плануємо ряд невеличких рішень, як за місцеві кошти тимчасово облаштувати паркову зону біля озера, пляж.

У ліцеї №4 та №8 мають з’явитися нові спортивні майданчики, є проєктно-кошторисна документація. Документи подані для можливості співфінансування з Міністерством молоді та спорту. Також уже зроблено повністю аналіз усіх спортивних майданчиків у Нововолинську. Планується оновити усі дитячі майданчики протягом кількох років.

Робляться дії, аби швидше в місті з’явилася “картка нововолинця”, маршрутні таксі з валідаторами, пільговики будуть користуватися картками.

Процеси змін не будуть такі швидкі, бо є певні процедури на місцевому та державному рівні, в тому числі бюджетні.

— Чи буде цього року пам’ятник Героям у Нововолинську та на якій стадії конкурс на проєкт?

Продовжили конкурс до 14 травня, бо були звернення від ініціаторів. Уже надійшло 6 заявок, є цікаві. Приймати остаточне рішення мають спеціалісти, у міській раді створена комісія. Потім будуть різноманітні процеси: замовлення документації, вибір підрядника. Роботи розпочнуться у вересні місяці. Кошти на проєктно-кошторисну документацію будуть виділені тоді, коли буде відомо обсяг робіт і чи потрібно облаштовувати територію навколо пам’ятника.

Відповідь на інші питання – дивіться в відеоінтерв’ю.

Говорили про:

— Чи буде сквер на бульварі Шевченка, 35А чи все-таки почнеться будівництво нового житлового комплексу

— Як ведеться аналіз земель сіл Нововолинської громади та що передбачає залучення сервісу Feodal.Online

— Як влада буде допомагати малому та середньому бізнесу

— Чи триває акція “Заправляйся в Нововолинську” та чи є результати? Чи планується будівництво нових АЗС

— Кадрове питання. Чи сформувалися вже управління та відділи виконавчого комітету, чи відбулися конкурси на посади

— Як працюється в жіночому колективі

— Чи є суперництво із мером Володимира Ігорем Пальонкою, чи радитеся при прийнятті рішень

— Які улюблені місця в Нововолинську.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок