<

“Інформаційний простір” написав про порушення прав журналістів у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 19.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Тенденціями тижня з 7 по 13 лютого в плані ситуації зі свободою слова в Україні стали агресія владоможців по відношенню до журналістів, яка проявлялася випадках недопуску на публічні засідання (Рівне, Миколаїв, Нововолинськ) та відвертих нападів.

У Одесі на каналі «Круг» колишній директор вирішив з’ясувати стосунки за допомогою тітушок із теперішнім керівництвом, а на Донбасі жертвою наростання емоційної напруги та недовіри до українських ЗМІ серед місцевих мешканців стала знімальна група каналу «112».
Категорія «Фізична агресія», – пише видання Інформаційний простір

У місті Нововолинську (Волинська область) Журналістів «Бугу» не пустили на робочу нараду на шахті №10 за участю міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, народного депутата Ігоря Гузя, міського голови Віктора Сапожнікова та голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

У Рівному колегія суду заборонила журналісту сайту чесних новин “Все” писати у режимі онлайн новини із зали суду. Також було заборонено проводити фото-відеозйомку судового зсідання, але дозволено робити нотатки та записувати перебіг судового засідання на диктофон.

У Чигирині (Черкаська область) журналістам черкаського видання «Дзвін» Ігорю Сичову та Роману Іполітову перешкоджали люди у камуфляжній формі без шевронів під час сесії Чигиринської райради.
В Одесі до редакції телеканалу “Круг” увірвалася група невідомих у масках під керівництвом колишнього виконавчого директора телекомпанії Ігоря Яковлєва. Сталася бійка, в результаті якої постраждало кілька людей

Мешканці Авдіївки (Донецька область) напали на знімальну групу телеканалу «112 Україна» та побили камеру.
Кореспондентку інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Катерину Вовченко не пустили на особистий прийом громадян прокурора Миколаївської області Володимира Комашко.

Категорія «Захист свободи слова»
За фактом незаконного утримання головного редактора часопису «Нафтовик Борислава» Петра Магура міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 КК України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа