<

Мер Карпус розповів, як бачить впровадження у Нововолинську індивідуального опалення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 9.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Близько 70 будинків у Нововолинську варто на першому етапі перевести на індивідуальне опалення. Це спочатку дво-триповерхові будівлі, і власників квартир потрібно переконати в цьому, адже це вигідно для всіх сторін та міста.

Про це мер Нововолинська Борис Карпус розповів 9-го грудня під час брифінгу.

Як розповів міський голова, для комунального підприємства теплових мереж невигідно доставляти теплоносій до цих будинків, адже в них мала кількість споживачів. Крім того, впевнений Карпус, це буде вигідно і для самих споживачів, які зможуть самі контролювати тепло в своїх домівках та оплачувати за спожите.

“Ми хочемо розробити або ініціювати проєкт по децентралізації теплових носіїв. Ми хотіли би заручитися підтримкою міжнародних донорів, наприклад НЕФКО, залучити експертів і зробити економічно обґрунтований план на 5-10 років.

Такий план, який би нам сказав, куди ми повинні вкладати кошти і наскільки ефективно це будемо робити. Ми хочемо залучити кошти різних бюджетів, має бути система. Треба вибудувати стратегічний план, де буде вмонтовано все абсолютно”.

За словами Карпуса, потрібно встановлювати ІТП, це перехід на індивідуальне опалення, альтернативні види палива для певних котелень.

“Ми хочемо, щоб люди платили за тепло менше, витрачали кошти у магазинах Нововолинська, збільшували базу оподаткування малого і середнього бізнесу”, – сказав Карпус.

Від цієї продуманої системи виграють і нововолинці, і розвиватиметься місто, впевнений голова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер