<

Ігор Гузь відстоюватиме аби держава таки відновила для Нововолинська зону пріоритетного розвитку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:22 | 23.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Ігор Гузь разом з громадою та владою міста об’єдналися і виступають за відновлення для Нововолинська території пріоритетного розвитку (ТПР). Своє бачення і пропозиції народний депутат та його помічники-депутати міськради, підприємці, заступник міського голова висловили під час брифінгу в парламенті: Борис Карпус, Володимир Шаповал, Богдан Бадзюнь, Валерій Мних та Олександр Громик.

До слова, ТПР у Нововолинську створена Законом України «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку у Волинській області» від 5 квітня 2001 року № 2354-III. 31 березня 2005-ого  пільги для всіх суб’єктів скасували.

«Понад 10 років у Нововолинську діяла територія пріоритетного розвитку, яка і  дала економічний поштовх для розвитку міста. Тоді держава зосередила увагу саме на цьому місті, бо тут було близько десятка діючих шахт»,  – наголосив Ігор Гузь.

На його думку, сьогодні, як ніколи, Нововолинськ потребує аби місту цей статус повернули. «Оскільки у місті триває закриття шахт, то маємо масове безробіття. Нововолинськ вже «захлинається» від злочинності! Ці всі причини, і тоді підштовхнули державу до надання спеціального статусу, і сьогодні те саме. Адже, якщо цього не станеться, ситуація буде тільки погіршуватися», –  підкреслив нардеп.

У свою чергу, помічник депутата, приватний підприємець Борис Карпус навів статистичні дані: «За час дії ТПР  у місті створили 24 інноваційних підприємства, котрі і досі функціонують, створюють робочі місця. Люди не мають роботи, немає також надходжень до місцевого бюджету, тим паче – треба переймати досвід сусідньої Польщі, де такі економічні преференції дуже добре себе зарекомендували».

Заступник міського голови міста Нововолинська Олександр Громик висловив обурення, адже, уряд та міністерство енергетики та вугільної промисловості, на жаль, не бачить чіткої «картини» з розвитку вугледобувних підприємств. «У перші роки, ці 24 проекти залучили 50 млн доларів США прямих іноземних інвестицій. Й досі функціонують 10  підприємств відомих торгових марок».

Учасники брифінгу закликали керівництво держави розглянути можливість відновлення статтю 9 і 10 в Законі України про «Спеціальний режим інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку у Волинській області».

«Ми об’єдналися  і виступаємо «єдиним фронтом» і повинні докласти максимум зусиль, щоб відновити для Нововолинська зону території пріоритетного розвитку», – резюмував Ігор Гузь.




коментарів: 4
  1. А подробніше про ці 24 *інноваційні* проекти з яких залишилось 10….Щось не видно ефективності-як ходили по зруйнованому *радянському* асфальту,так і ходимо.Щось в нас не так-можливо не вмієте правильно розпоряджатись тими великими коштами?…Чи їх немає?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер