<

Ігор Гузь в студії News One про вибори та доцільність надання амністії представникам “ЛНР” та “ДНР”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:43 | 7.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У студії News One нардеп Ігор Гузь висловив своє бачення проведення виборів на окупованій території країни, що, як стверджує, мають проходити виключно за українським законодавством.

Нардеп представив власну точку зору, як слід проводити місцеві вибори на окупованих територіях. Він відзначив, що ключовим для політиків має бути питання збереження миру в країні, а першим і основним завданням  – виведення російських військ з території Донбасу. “Вибори мають відбуватися тільки тоді, коли українська влада буде контролювати в тій чи іншій мірі Донбас,” – заявив народний обранець.

Щодо доцільності надання амністії представникам “ЛНР” та “ДНР”, Ігор Гузь переконаний, що ні Президент, ані парламент не допустять виборів на Донбасі за сценарієм бойовиків. Якщо не буде контролю України над кордоном, а також силових структур, які будуть впливати на ситуацію, то ці вибори не можна назвати демократичними.

У випадку, коли амністія торкатиметься людей, які вбивали українських солдатів, депутат категорично відмовляється від такого кроку збоку влади.

“Звичайно, є люди, котрі не брали в руки зброю, й напевно, вони потраплять під амністію і зможуть інтегруватися в українське суспільство. Це люди, що голосували за “ЛНР”, “ДНР”, але не вчиняли важких злочинів. Я готовий йти на округ, де знаходиться 51-ша ОМБ, а сьогодні 14-та героїчна бригада, в якій загинуло дуже багато бійців, і переконувати, що вони повинні бути амністовані. Але вбивці, такі як Захарченко, Моторола, Гіві? Я ніколи не піду на це. Цього не зрозуміє українське суспільство. Думаю, що звільнення вбивць заради миру – це абсолютно неправильно. Такою ціною не можна платити за мир”, – аргументував нардеп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа