<

Ігор Гузь разом з шахтарями ставить ультиматум міністру Демчишину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:21 | 5.03.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Ігор Гузь разом з шахтарями ставить ультиматум міністру Демчишину. Народний депутат України, перебуваючи в окрузі, знову зустрівся з лідерами шахтарських профспілок, аби обговорити проблемну ситуацію, яка й досі залишається невирішеною у вугільній галузі.

Хоча 12 із 30 млн грн  гірникам боргу із зарплати вже виплатили, решта  вимог, озвучені  профільним міністерством на попередній зустріч з нововолинськими гірниками, так і  не виконали, – повідомляє прес-служба народного депутата України

Люди за сприяння Ігоря Гузя знову «просилися» на зустріч до міністра вугільної промисловості України Володимира Демчишина. У телефонній розмові урядовець повідомив народному депутату, що не бачить сенсу в черговій зустрічі.

Шахтарі передали  народному депутату звернення, під якими підписалися всі профспілкові лідери. У ньому вони висловлюють свою позицію за призначення керівником ДП «Волиньвугілля» Михайла Борсука.  І проти – уже призначеного 4 березня ц.р. Валентина Кисельова.

За словами профспілкових лідерів, Мінекології та Мінвуглепром  блокує надання дозволів на розробку надр для шахт №1, №9 та «Бужанка». А це не дає можливості втілити в життя нову інвестиційну програму. Вони розповіли, наразі інвестором виступає китайська структура, що є п’ятою в світі з виготовлення спеціалізованого обладнання, яка і готова постачати до нововолинських шахт нове устаткування. Таким чином, це  змогло б «оживити» вугільну сферу області.

Окрім вищезазначених проблем, досі не узгоджене кадрове питання на ДП «Нововолинський ремонтно-механічний завод». Все це також лишилося на рівні домовленостей і обіцянок від профільного міністра.

Також шахтарі та депутати райради просять в Ігоря Гузя відстояти перед міністерством передачу адміністративних будівель шахти №5 на баланс Іваничівської райради.

«Ми маємо колапс у вугільній галузі. Розумію, який це удар по економіці і соціальній сфері регіону. Я, як  народний депутат, обраний  громадою, буду й далі відстоювати інтереси шахтарів. Будемо «стукати» у двері доти, допоки нам їх не відкриють», – наголосив Ігор Гузь.




коментарів: 2
  1. Принаймні гура розмовляє з ними так,як вони заслуговують а не стелиться іне лиже ,як ваш бодя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер