<

Ігор Гузь: Нововолинським шахтарям виплатять заборговану зарплату до кінця наступного тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 26.03.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Народний депутат України, член фракції «Народний фронт» у Верховній Раді  Ігор Гузь у вівторок, 24 березня,  зустрівся з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком для врегулювання неспокійної ситуації серед нововолинських шахтарів. Нардеп пояснив чільнику уряду, чим викликані протести та невдоволення волинських вугільників: вони вимагають повного погашення заборгованості по заробітній платі за грудень-лютий.

Крім того, сьогодні, 26 березня, Ігор Гузь мав телефонну розмову з міністром вугільної промисловості та енергетики Володимиром Демчишиним, який повідомив, що з державного бюджету загалом виділено 200 мільйонів гривень на погашення боргів по зарплаті шахтарям України, – пише прес-служба ВОО «Народний фронт» 

Шахтарям ДП «Волиньвугілля»  держава заборгувала майже 55 мільйонів гривень. Тому, зі слів міністра, максимум у понеділок, 30 березня, волинські шахтарі отримають перші 14 мільйонів гривень. Повний розрахунок за грудень-лютий буде здійснений до кінця наступного тижня.

Щодо обіцяної добудови 10-ої шахти «Нововолинська», на яку уряд передбачив 200 млн. грн., то Володимир Демчишин запевнив Ігоря Гузя, що фінансування розпочнеться у найближчі кілька тижнів.

У розмові народного депутата Ігоря Гузя та міністра Володимира Демчишина йшлося і про зміну керівництва ДП «Волиньвугілля». Міністр зазначив,що готовий до діалогу та охоче заслухає пропозиції шахтарів, місцевої влади та громадськості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа