<

Ідеальне місто: чому не всім підходить новий проект генерального плану Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 20.09.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
42
/ коментарів 12

Затверджений основний містобудівний документ планують поміняти. Проект генерального плану Нововолинська був презентований 20-го вересня у міській раді.

Формат обговорення – громадські слухання – не зовсім відповідав своїй суті. У кабінеті зібрались керівники відділів виконкому, депутати, керівники установ тощо. До слова, перейменуванням вулиць у Нововолинську цікавилося набагато більше громадян. Можливо, мешканці міста впевнені, що від їхньої присутності на публічному обговоренні нічого у проекті генерального плану не зміниться?

Що таке генеральний план населеного пункту і чому він настільки важливий? Це містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Вимоги містобудівної документації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами містобудування. Генеральний план – це довгострокова стратегія, яка розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Так чи інакше, розробники містобудівної документації спробували пояснити присутнім, які зміни вони пропонують внести у генплан, проте конструктивної розмови не вийшло. У відповідь начальники відділів (і не тільки) щиро посміхалися, бо не йняли віри, як у Нововолинську можна засадити цілі гектари деревами, добудувати садочки, перенести подалі від житлових будинків шкідливі підприємства, вжити заходів, щоб зменшити шкідливість заправок тощо. І таких неоднозначних моментів у проекті змін до генплану ще чимало, проте думка присутніх на слуханнях з цього приводу очевидна – нема фінансування, децентралізація всі кошти “витягнула”.

Ця історія породжує багато запитань, адже йдеться про основоположний документ для розвитку міста й будь-який поспіх тут недоречний. Рішення потрібно ухвалювати максимально зважено й виключно в інтересах громади.

Проект, представлений громаді Нововолинська, дозволив би перетворити пострадянське місто в сучасне європейське, але як завжди щось мусить стояти на заваді – то коштів немає, то зацікавлення. Адже проект досить суттєво відрізнятися від існуючого. У новому документі зміни торкнуться також транспортних розв’язок.

У підсумку заступник нововолинського міського голови Андрій Сторонський тонко натякнув, що у такій злободенній ситуації, в якій опинився Нововолинськ, на сьогодні немає можливості запроектувати в генеральному плані міста об’єкти, які мають санітарно-захисну зону, нові вулиці, дитсадки і т.д. і що у проект конче треба внести поправки.

Ясно, що під “поправити” слід розуміти “переробити”. Проект “поправлений”, з тим, який був представлений, прогнозовано нічого спільного не матиме.

img_7100
img_7081
img_7079




коментарів: 12
  1. Немає нормального генерального плану – немає й європейського міста. Немає європейських зарплат, робочих місць, медичного обслуговування, інфраструктури, освіти, комуналки і решти. Це дилема. Комунякам оновлений генеральний план ні до чого. Їм аби щодовше все залишалося,як є. Та набити гамана за рахунок простих і сірих виборців. І брехати, красти та знову брехати зас***раючи мізки громадянам, як у радянські часи. Нічого іншого вони робити не будуть.

    • Нормальний генеральний план, нормального майбутнього європейського Нововолинська.

  2. Дуже цікаве питання санітарно-захисних зон для підприємств,і зразу немає можливості.А то будуть в генеральному плані санітарно-захисні зони і тоді виникне дуже багато питань до деяких так званих екологічних підприємств. Що їм тоді робити,як створювати зони,тоді дуже великі бабки прийдеться вкладувати в екологію.Не вигідно,не по бізнесменські

  3. де діваються кошти? кожен місяць влада на сайті мусить писати : зібрано – **, потрачено – **, на що – до копійочки… ніхто нічого не знає, роблять що хочуть, а потім – коштів нема

  4. Усе путьом! Усе як має бути
    Усе як у “парижах” “селяві”
    Обіцяне –поховане й забуте
    Бо при “кориті” вже та булаві.
    А хто ще не забув про обіцянки
    Тому не допоможе вже ніхто
    Того або в тюрму, або на танки
    Згвинтівкою від Мосіна в АТО.
    Усе путьом!В посольство “вата” суне
    На вибори, неначе на парад
    Росія–то агресор лиш з трибуни
    А без трибуни–й досі “старший брат”
    Хто “дякую” кричить,а хто “пасіба”
    За нове “селяві” від ватажка
    Безвізові режими–замість хліба
    Субсидія—замісто молока…
    Усе путьом!Набралися кредитів
    Бо віримо у гетьманське па-де-де
    Що чим повніше буде у “кориті”
    То може й нам шматок перепаде
    Сваритися на владу–не в пошані
    Війна іде! Тому усім ні-ні
    Нагадувать про клятви на МАЙДАНІ
    Та свіжі “косяки” на цій війні
    Усе путьом! Європа допоможе
    Нам вилізти із злиднів і війни
    І буде залатати чим, дай Боже
    Останні, блядь, спортивнії штани
    Кричать усякі бовдури й нахали
    Мовляв протух бомонд і засмердів
    Усе путьом! Аби не допікали
    З тяжкої праці втомлених “вождів”
    Усе путьом! І не таке терпіли
    ТАКА В НАС ДОЛЯ ОБИРАТЬ ЯРМО
    БО У ЯРМІ УСІХ НАС НАРОДИЛИ
    ТО Ж У ЯРМІ,НАПЕВНО,Й ПОМРЕМО!!!!

  5. Бюджет міста Нововолинська складає близько 280 млн.гривень. Тепер питання де гроші? Токож цікаво, а скільки всетаки затрачено коштів на розробку генерального плану міста, озвучте суму? А слухання, це проста профанація і черговий кидок громади.

  6. Навіть у Києві були громадські слухання,а в Нововолинську людей мають за дурнів весь час.Всі підприємства Нововолинська побудовані з порушеннями правил містобудування,без урахування рози вітрів і багато,чого іншого.І дуже все скрито і підкилимно.

  7. Чому не написали по асфальтний завод Коптюка? Він повинен знаходитись за 1 км від житлової забудови.
    Бо ж своїми викидами він накриває с.Панасівка, 5,6,15 мікрорайони, та приватні будинки в тому районі.
    Як вже десь писали: “Коптюк коптить на повну!”

    • Так всіх це задовільняє!!! Хоч одна заява в прокуратуру є ? Чи може наша міська рада не бачить і не знає хто і як *коптить* і смердить в місті? Риба гниє з ГОЛОВИ.

  8. Гарний ген. план!!! Але це нічого, що він за рахунок захоплення земель навколишніх сільських рад!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця