<

І без газу, і без світла: гуртожиток у Нововолинську, де проживає більше 220-ти сімей, від’єднають від електропостачання?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 15.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
75
/ коментарі 3

У Нововолинську мешканцям будинків ОСББ через заборгованість за відшкодування коштів щодо пільг та субсидій відключають світло. 13-го січня без електроенергії залишився гуртожиток на 15-му мікрорайоні, приміщення якого до того ж негазифіковане.

Попередження про те, що будуть вимикати світло по Луцькій, 26 “Регіональні електричні мережі” надіслали наприкінці 2015-го року. У будинку проживає більше 220-ти сімей, в тому числі інваліди, пенсіонери, сім’ї з дітьми.

“Люди оформили субсидії, а держава через Управління праці кошти нам не відшкодовує. На сьогоднішній день з серпня заборгованість перед ОСББ “Містечко” становить 107,8 тисяч гривень, що стосується Луцької 26, ми винні 45 тисяч гривень за світло за жовтень і листопад, а держава нам винна 49 тисяч. У нас нема “живих” коштів, щоб заплатити за електроенергію”, – розповідає голова Асоціації ОСББ “Містечко” Руслан Влодарчик.

Спроби від’єднати гуртожиток від електроенергії вже розпочалися — 13-го січня жителі залишилися без будь-яких комунікацій. Руслан Влодарчик звернувся до заступника міського голови Володимира Рожелюка, а він, в свою чергу, у обслуговуючу організацію РЕМ. Через 20-30 хвилин приїхали працівники і ввімкнули світло, але чи надовго? Це питання найперше турбує мешканців будинку, які знають: після свят знову почнуться проблеми.

12540061_197195067297640_1850869551_n_tn

У сусідніх областях заборгованість по відшкодуванню пільг та субсидій не перевищує терміну двох місяців, у Нововолинську це тягнеться вже півроку. ОСББ не можуть розрахуватися з підрядними організаціями за електропостачання, обслуговування ліфтів, вивезення сміття, закуплення матеріалів на поточні ремонти будинків, а також сплатити податки і виплатити працівникам заробітні плати. Якщо далі так піде, вони змушені будуть закритися.

Міський голова Нововолинська після звернення до нього з даного питання відповів, що це не в його компетенції вирішувати подібні проблеми. А от жителі гуртожитку налаштовані категорично і готові навіть перекривати дороги, щоб влада звернула нарешті увагу на їхню біду.




коментарів: 3
  1. Пропоную впровадження податку на повітря. А ще оголосити нирку надлишком: на одній можна жити, другу видаляємо, на ринок органів – гроші в офшо… тобто я хотів сказати: в БЮДЖЕТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця