<

Гунчик запросив шахтарів на розмову без політичного присмаку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 22.02.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Володимир Гунчик, голова облдержадміністрації, запрошує до спілкування гірників, зокрема членів ППО ВППС «Захист праці» на ДП Шахта №1 «Нововолинська» та голову профспілкової організації Володимира Власюка для громадського обговорення шахтарських проблем. Але без політичного присмаку.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Ініціює керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відповідну зустріч, позаяк днями на його адресу полилися безпідставні публічні звинувачення від керівництва згаданої профспілкової організації. Так, на одному з нововолинських Інтернент-ресурсів опублікували звернення Володимира Власюка, в якому зазначається, що голова облдержадміністрації навмисно уникає зустрічей із шахтарями, вигадавши прийом громадян у районі, зокрема Любешівському.

Мовляв, активісти шахтарських профспілок хотіли говорити «по питанню озброєних невідомих осіб, які перебувають на шахті з дозволу директора та на яких не реагує поліція», а позаяк дізналися, що голова облдержадміністрації – у відрядженні і зустріч не відбудеться, зробили висновок у публічній площині: «Мабуть голову ОДА не бентежить питання озброєних людей на шахті, його не бентежить питання безпеки на шахтах. Добре, що губернатор координує роботу генерального директора ДП «Волиньвугілля» Зоріна О.О., який перед приїздом М. Саакашвілі на одну із шахт нашого міста, видає наказ про міри запобігання терористичним актам». Найцікавіше, що в підсумку Володимир Власюк як голова профспілки «Захист Праці» вирішив звернутися до… голови обласної ради, аби «розглянути в раді питання про недовіру голові ОДА Гунчику В.П. за його бездіяльність та невиконання своїх посадових обов’язків в частині реагування на важливі питання, які стосуються життя та здоров’я працівників Шахти №1 «Нововолинська».

Аби роз’яснити ситуацію та унеможливити подальші маніпуляції на шахтарській темі, вважаємо за потрібне наголосити, що 20 лютого 2017 року Володимир Гунчик, відповідно до плану проведення виїзних особистих прийомів громадян та робочого плану голови облдержадміністрації, проводив прийом у Любешівському р-ні. Зокрема, поспілкувався майже із двома десятками заявників. Матеріали про робочий візит на терени Любешівщини, зокрема, фото та відео,  викладено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації https://voladm.gov.ua/golova-oblderzhadministraci%D1%97-zdijsniv-robochij-vizit-u-lyubeshivskij-r-n/ та https://voladm.gov.ua/robochij-vizit-golovi-oblderzhadministraci%D1%97-u-lyubeshivskij-rajon/ .

Загалом же закиди щодо відсутності інтересу голови облдержадміністрації до шахтарських проблем та бездіяльності не витримують жодної критики. Варто нагадати, що саме питання подальшої перспективи розвитку волинської вугільної галузі Володимир Гунчик визначив як особистий пріоритет, щойно ставши на посаду. Впродовж 2015-го та 2016 років встановилася позитивна динаміка зі скорочення заборгованості. А 2016 рік нововолинські шахтарі завершили без боргів по зарплаті. Ще до початку 2017-го на ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» – єдиній шахті в Україні, що будується – виплату здійснили в повному обсязі. При цьому станом на 1 грудня 2016 року заборгованість на «десятці» становила 3 382, 0 тис. грн. А на ДП «Волиньвугілля» – 5 410,4 тис. грн.

Інтерес керівництва облдержадміністрації до шахтарських проблем більше ніж очевидний. Підтвердження тому – ефективність робочих зустрічей і з активом гірничих колективів та представниками профспілок, і на рівні профільного міністерства, Кабінету Міністрів та інших структур.

Дивними видаються й звинувачення керівництва «Захист Праці» щодо 1-ї шахти. І щодо перешкоджання візитам гостей, і щодо бездіяльності загалом. Отримавши звернення від шахтарів щодо розкрадання майнового комплексу копальні № 1, голова облдержадміністрації з проханням вивчити ситуацію та оперативно зреагувати офіційно повідомив правоохоронні органи. За поданням порушено кримінальне провадження. Окрім того, Володимир Гунчик листом звернувся до керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, де виклав чіткі факти на користь звільнення директора шахти № 1. Власну ж позицію висловив 23 січня 2017 року під час оперативної наради. «Ці події стривожили спільноту Шахтарського краю, то ми повинні в найкоротший термін розібратися в ситуації», – наголосив Володимир Петрович.

Разом із тим, не лише 1-ша шахта – у полі зору керівництва облдержадміністрації. З огляду на важливість галузі і для Нововолинська зокрема, і для Волині загалом, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зініціював виділення 11 млн грн для модернізації шахти «Бужанка». Про це повідомив 19 лютого 2017-го у зверненні на власній сторінці у Фейсбук. Слід зазначити, що згадані у дописі кредитні кошти вже виділено.

То чи дійсно не реагує керівництво облдержадміністрації на важливі питання гірників? На превеликий жаль, болючу та дражливу шахтарську тему активно взято на озброєння політично заангажованими особами. При чому не вперше. А розвиток інформаційних технологій, активне використання соцмереж та каналів медіа дозволяють надшвидкими темпами надати розголосу інформації, але не вирішити проблеми, нововолинських гірників зокрема.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок