<

Губернатор Волині ознайомився зі змінами у нововолинськиму ЦНАПі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 16.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Сьогодні Нововолинськ відвідав губернатор області Володимир Гунчик. 

Він зазначив, що на сьогодні центри надання адміністративних послуг – це один із кроків у децентралізації. Будучи чотири місяці тому у Нововолинську губернатор надав певні вказівки та поради по реорганізації такої структури, а сьогодні вирішив особисто перевірити що змінилося.

Володимир Гурнчик, ознайомившись із роботою ЦНАПу, зазначив, що є значні досягнення і він бачить позитивні зміни. Хоча є ще певні недопрацювання, зокрема, він висловив невдоволення керівнику Державної обласної міграційної службі Миколі Бандурі, оскільки їхні представники не надають послуг у нововолинському ЦНАПі. Тому губернатор зобов’язав його по цій проблемі надати інформацію у двотижневий термін, і запропонував свою допомогу в сприянні вирішення питання. “І якщо не буде організовано робочі місця в ЦНАПах для всіх представників служб, я буду ставити питання про відповідність даної людини займаній посаді перед його безпосереднім керівником”, – заявив губернатор.

Мер Нововолинська Віктор Сапожніков пояснив, що центр потрібно розширювати, щоб в одному приміщенні і на одному поверсі люди могли вирішити всі свої питання.

Очільник ОДА вніс пропозицію про розширення надання банківських послуг та можливість інформування, щоб людина яка очікує могла ефективно використовувати свій час.

Питання роботи ЦНАПів було винесене на загальну відеоселекторну нараду. На якій Володимир Гунчик зазначив, що сьогодні у районах повинна акцентуватися увага на розширенні наданні послуг для населення у подібних Центрах, а також потрібно встановити співпрацю між структурними підрозділами та гілками влади, надати інформаційний супровід і підготувати відповідних фахівців.

За 10 місяців 2015 року потрібно відвідати усі ЦНАПи в області, щоб оцінити і налагодити роботу із передачею повноважень на місця.

Віктор Борисович доповів про створення і особливості функціонування ЦНАПу, він наголосив, що із початком цього року кількість звернень значно зросла. Якщо за 2014 рік до Центру звернулось 4886 громадян, то за січень цього року таких звернень уже 1102.

Але такі служби як міграційна, земельна та реєстраційна, на разі, знаходяться поза приміщенням міської ради, що ускладнює доступ населення до отримання послуг оперативно.

Керівник Центру надання адміністративних послуг Алла Ковальчук повідомила про досягнення та наявні проблеми у функціонуванні  Центру. Із жовтня місяця тут надають послуги представники таких служб: держземагенство  (державний земельний кадастровий реєстратор), державний реєстратор фізичних та юридичних осіб, із січня – реєстрація речових прав на майно.

Існує проблема із неузгодженням у графіках роботи ЦНАПу та певних служб. Вололимир Гунчик обурився, адже це питання уже неодноразово підіймалися, а доручення голови ОДА просто ігноруються. Така ситуація існує і в інших містах. Цю проблему губернатор назвав залишками консерватизму і заявив, що це питання він поставить на вирішення знову.

Після наради Володимир Гунчик провів прийом громадян.

16.02_00001

16.02_00003

16.02_00004

16.02_00006

16.02_00013

16.02_00021

16.02_00030

16.02_00031

16.02_00039

16.02_00046

16.02_00048




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок