<

Громадські активісти з Нововолинська зробили пристрої для деактивації мін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 13.02.2015 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Громадські активісти на Волині організували виготовлення так званих «кішок» – пристроїв, за допомогою яких солдати знешкоджують ворожі розтяжки.

Про це повідомив волонтер Андрій Рязанов у п’ятницю, 13 лютого, – пише Громадське.Волинь.

«Це не просто шматок металу.  «Кішка» береже життя бійців. З нею уже воюють в  «Айдарі» та підрозділах Збройних сил України», – заявив Рязанов.

«Нещодавно наш скромний пристрій врятував не одне життя українським військовим під Дебальцево.  Солдати ведуть бої і просуваються на території, які терористи мінують. Виявити і деактивувати ворожі розтяжки допомагає «кішка», – розповідає Олександр Богдан – розробник нововолинських «кішок».

«Відмінність нашого девайсу від інших в тому, що завдяки певним вдосконаленням, він працює в будь-якому місці:  високій траві, болоті, серед битої цегли тощо. Своїми виступами чи прорізами «кішка» зачепляє нитку розтяжки і таким чином підриває снаряд без шкоди для бійця», – додає чоловік.

Демонстрацію роботи свого пристрою волонтери провели на базі Нововолинського електромеханічного коледжу. Викладачі та студенти цього навчального закладу саме допомагають у виготовленні нової партії «кішок» для солдатів. Завдяки їхній допомозі та сприянні небайдужих підприємців і підприємств на передову вже невдовзі буде доправено більше сотні таких пристроїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер