<

Хресна Дорога ненародженої дитини у храмі УГКЦ у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:22 | 30.03.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Піст – це особливий час покаяння для кожного християнина.

Хресна Дорога є важливою молитовною практикою під час посту. Це можливість єднання з Господом у Його терпіннях, час молитви, роздумів, наближення до Найсвятішого Христового Серця. В теперішній час масового характеру набули вбивства ненароджених дітей у лоні матері. Беззахисних діток, які ще не встигли народитися, трактують як ворогів від яких необхідно якнайшвидше позбутися. На превеликий жаль, аборт сьогодні став для України звичайною, буденною справою, через яку щодня гине багато ненароджених малят.

Відповідно до затвердженої Синодом УГКЦ Програми протидії абортам у другу, тобто Заупокійну суботу Великого посту відзначається День пам’яті дітей, втрачених через аборти і викидні. Парафіяльна спільнота храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла УГКЦ у Нововолинську також молилася за невинно вбитих діток. 26 березня 2016 р.Б. відслужилася Заупокійна Свята Літургія в наміренні ненароджених дітей, опісля якої парох о. Володимир Кметь виголосив проповідь про безцінний дар життя та гріх дітовбивства. Як зазначив священик, за сучасними мірками життя знецінене до нуля, людське тіло, яке має бути храмом Святого Духа, трактується як сукупність органів і функцій, які можна вживати виключно для свого задоволення. Наслідком такої ідеології є масові вбивства ненароджених. Варто пам’ятати, що жодна людина не має права привласнювати собі Божі закони, адже тільки Всемогутній Господь є Владикою життя і смерті. У неділю, 27 березня 2016 р.Б., після Святої Літургії відбулася Хресна Дорога ненародженої дитини за участю учнів парафіяльної недільної школи. Даний молитовний захід – це символічне звернення вбитих дітей до батьків, лікарів, авторів законів, які дозволяють аборти, до усього суспільства, в якому позбавлення життя невинної дитини, на жаль, вважається нормою. З перших днів вагітності у жіночому організмі з’являється маленька істота, в яку Всемогутній Господь вселив безсмертну душу. Ще не сформована як людина, але в неї вже б’ється серденько, ще крихітка, але вона вже любить свою матусю, вірить у її любов і захист. Під час Хресної Дороги присутні в храмі мали можливість молитовно пройти чотирнадцять стацій страждань з історії маленького життя, яке знає, що його появи на світ ніхто не чекає. Абортоване маля проходить свою Хресну дорогу, як Спаситель – не має ні в чому вини, теж отримало смертний вирок і приймає страшні муки. Парафіяльний хор супроводжував усі стації співом страсних пісень.

Глибокий зміст розважань кожної стації, віршовані рядки слів ненародженої дитини та чудовий спів до сліз зворушили присутніх та змусили задуматися про цінність життя, дарованого Богом. Кожен, хто побував у цей день на Хресній Дорозі, зміг помолитися за недопущення гріха дітовбивства, за ненароджених дітей, їхніх матерів і батьків, за лікарів і медичних сестер, за усіх тих, від кого залежить невинне життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа