<

Грантову підтримку на оновлення благодійної кухні у Нововолинську та організацію харчування для потребуючих сімей селища отримало Благодатне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:19 | 2.06.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
30
/ 1 коментар

Голова Благодатної селищної ради спільно із благодійним фондом «Карітас Волинь» міста Нововолинськ отримали грантову підтримку на створення благодійної кухні для потребуючих. Цей грант дозволить придбати обладнання і готувати їжу для сімей з Благодатного, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це БУГу розповів селищний голова Благодатного Олександр Топорівський.

Програма міні-грантів “SoupKithen” створена для підтримки людей у складних життєвих обставинах, ініційована Львівською освітньою фундацією.

Як повідомив Олександр, загальна вартість втілення цього проєкту – майже 50 тисяч гривень. Сума складаєтсья зі співфінансування Львівської освітньої фундації та благодійного фонду Карітас в співвідношенні “50 на 50”.

За ці кошти буде придбана індукційна плита, яка перебуватиме у Центрі для дітей та сімей благодійного фонду “Карітас-Волинь”. Зазначимо, що сам центр був створений у 2016-му році як Центр денного перебування дітей з особливими потребами та дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

“Так співпало, що декілька місяців тому в центрі зламалась індукційна плита, на якій вони готували їжу для своїх вихованців. І тут ми побачили таку нагоду, що є можливість підсилити благодійну допомогу.

Вирішили підсилити благодійну кухню, аби фонд міг годувати дітей і в місті, і в селищі. Аби вона надалі працювала, а також – проводити майстер-класи для дітей з приготування їжі й так далі”, – розповів Топорівський.

За його словами у “Карітасу” є термоконтейнери, в яких можна розвозити гарячу їжу. Проєктом передбачені продуктові набори від фонду та гарячі обіди для Благодатного.

“Кількість сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах вБлагодатному – 21. Це сім’ї, які потребують продуктів чи обідів. З них – 5-6 сімей – потребуть гарячої їжі.

Якщо їх запитати, чи вони голодні, то ні, але якщо запитати, коли вони востаннє їли м’ясо чи банани, апельсини, то вони скажуть, що напевно давно. Мета проєкту – допомогти цим людям урізноманітнити їхній раціон, аби він був здоровішим.

Двічі на тиждень ми передбачили розвезення гарячих страв, але вже будемо дивитися відповідно до потреб сімей та їхнього стану. Можливо, комусь краще продуктів завезти, бабуся нормально приготує, будемо перевіряти ці всі речі як завжди і будемо підлаштовуватися”, – зазначає селищний голова.

Втілення гранту триватиме з початку червня до кінця серпня, надалі кухня буде функціонувати у звичному режимі.

“На рахунок втілення – тут більше працюватиме благодійний фонд, я відпрацював як проектний менеджер, селищна рада надала контакти таких сімей, адже список постійно оновлюється, змінюється”, – роз’яснив Олександр Топорівський.

Центр сім’ї та дітей благодійного фонду “Карітас-Волинь” знаходиться за адресою: місто Нововолинськ, вулиця Кауркова, 39 (приміщення навчально-виробничого комбінату).




один коментар
  1. М’ясо,баннани та апельсини я також ів,навіть неможу пригадати коли,так що допоможіть….не харчами,а РОБОТОЮ!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер