<

«Готові терпіти незручності, та є кілька “але”»: мешканці Нововолинська чекають заміну труб та воду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 5.09.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську триває модернізація водопроводу, старі іржаві труби міняють на поліетиленові. Мешканці вулиці Грінченка, через ремонтні роботи, більше місяця – без води. Говорять, що готові терпіти незручності, якби не кілька “але”.

5-го вересня журналісти “БУГу” поспілкувалися з жителями. Вони розповіли, що з 29-го липня йдуть ремонтні роботи. Вода мала з’явитися 29-го серпня, та досі немає. Позиція людей – у матеріалі, однак отримати коментарі від відповідальних осіб журналістам не вдалося, лише – “пишіть запити”.

“Про затримки в роботі немає ні повідомлень в інтернеті, ні оголошень. З водою ще можемо почекати, та нам розламали старий колодязь, труби забрали і сказали, що будуть нові пластмасові. Говорили збиратися до купи і нас будуть підключати. Купили труби, а вже головний інженер говорить, що немає коштів, у проєкті не передбачені колодязі, ставте за свої гроші та власними силами”, – розповідають мешканці вулиці Грінченка.

Окрім того люди незадоволені зруйнованою дорогою і цікавляться, чи повернуть її до попереднього вигляду. Додають також, що на їх вулиці мав з’явитися асфальт, та через заплановану заміну водопроводу, не асфальтували.

Щоб отримати відповіді на всі запитання, журналісти БУГу звернулися до начальника водоканалу Володимира Озімчука. Він повідомив, що у відпустці і запропонував звернутися до головного інженера, який у свою чергу відмовився будь-що коментувати.

Зв’язатися із радником мера Нововолинська Володимиром Рожелюком також не вдалося. Поговорили лише з начальником відділу будівництва, комунального господарства і газифікації  Богданом Миронюком.

Він розповів, що роботи з прокладання нових труб можуть затримуватися через певні причини. Наприклад, непорозуміння з людьми, через приватні ділянки яких йдуть мережі, доводиться домовлятися, не всі розуміють. Про дороги зазначив, що їх повернуть в початковий стан після завершення робіт. Також додав, що начальник водоканалу та головний інженер витрачають свій позаробочий час і виїжджають на об’єкти, допомагають.

Для об’єктивного висвітлення та розуміння всього процесу, журналісти інтернет-видання “БУГ” чекатимуть на коментарі директора Нововолинськводоканалу. Сподіваємося, що після повернення з відпустки, вдасться отримати інформацію та розповісти мешканцям міста про заміну труб, етапи виконання робіт та усі деталі.

На місці виконання робіт також працювала Інспектор Ляля. Вона звернула увагу на небезпеку: неогороджені каналізаційні колодязі та вириті ями. Мешканці вулиці розповіли, що їх позначають стрічкою. А днями люди зняли на відео як працівники обкладали блоками діри, робили фото, а потім прибирали огородження назад.

Нагадаємо, модернізація системи водопостачання реалізовується завдяки кредиту на 20 років під державні гарантії в 6 мільйонів доларів від Світового банку. Вона передбачає три етапи: реконструкція каналізаційних насосних станцій, заміна труб водопостачання, протяжністю 24 кілометри та будівництво станції знезалізнення.

Роботи по заміні труб виконує “Луцьксантехмонтаж”.

Фото, яке надали мешканці вулиці Грінченка:

Нагадаємо, питання відсутності води та заміни водогону піднімалося на сесії Новолинської міської ради:

Додамо, кожен мешканець Нововолинська може звернутися в підприємство «Нововолинськводоканал» для перерахунку оплати при погіршенні якості води чи її подачі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця