<

Голови ОСББ Нововолинська готові подавати в суд на міську раду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:00 | 3.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
10
/ коментарів 9

Згідно Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» виготовити технічну документацію на будинки та прибудинкові території зобов’язаний попередній балансоутримувач, проте у Нововолинській міській раді людям радять оформляти документи за власний кошт.

Про проблеми та можливості, відкриті для ОСББ у Нововолинську, говорили учасники зустрічі, що відбулася 1-го листопада в приміщенні МРЦ “Нові Крила” за сприяння Фонду розвитку «Прибужжя».

Якими програмами можна скористатися та які міри безпеки вживати для захисту багатоквартирних будинків ділились власним досвідом голови ОСББ.

Зокрема, згадали, що у Нововолинську діє програма підтримки ОСББ на 2016-2018 роки, на яку закладено 200 тисяч гривень щорічно. Присутні обурювались, адже таких сум явно не вистачить на нормальне функціонування об’єднань.

_mg_9546

“Із цих двохсот тисяч гривень всього десять закладено на виготовлення технічної документації. Якщо на сьогоднішній день в Нововолинську створилося 169 ОСББ (хай 100 з них відокремилося), то в середньому 80% з них точно не мають технічної документації на будинок та прибудинкову територію.

Роками ми пробували “вибивати” фінанси із міського бюджету, проте нам постійно говорили, що грошей немає. Зараз людям кажуть виготовляти їх за свої кошти. А згідно Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 р. №417 попередній балансоутримувач зобов’язаний виготовити документацію.

Складається ситуація: технічна документація на землю та на будинки відсутня. Платити земельний податок не можна, бо нема чітких меж.

Готуємо звернення в міськраду від ОСББ для того, щоб закладали кошти в міському бюджеті на виготовлення даної документації, у іншому випадку ці кошти будуть вибиватись  через  суд” – відзначив голова асоціації ОСББ “Містечко” Руслан Влодарчик.

Проблемний момент полягає в тому, що 80% житлового фонду в Україні вимагає негайного капітального ремонту. Якщо старий будинок передається на баланс ОСББ, то чиновники перестають за нього відповідати, а вся відповідальність за стан будівлі автоматично переводиться на її жителів.

У цьому випадку всі витрати, пов’язані з ремонтом старого будинку, лягають на плечі його мешканців, а підвищення витрат на його утримання призводить до підвищення квартплати.

На разі нововолинці роблять спроби об’єднати та активізувати мешканців, раду голів, організувати спільні наради з міськрадою та обговорити закладення та виділення коштів через міський бюджет.  Двісті тисяч гривень в бюджеті на капітальні ремонти житлових будинків у Нововолинську – це смішно – кажуть люди. На наступні збори вони планують запросити міських керівників.

_mg_9549
_mg_9541
_mg_9539
_mg_9535
_mg_9527
_mg_9513




коментарів: 9
  1. Як створили ті Осбб то вже треба самим господарювати. Самостійно! До чого тут міська рада? Міська рада не повинна давати Осбб жодної копіки!!! Хай Осбб викручуються як хочуть! Бо на чужому горбові їм в”їхати до раю не вийде. Немає вже дурних!

  2. То ж так! 25 років, чверть сторіччя фактично сплачувались кошти ЖЕКам за… а, перепрошую, за що? За довідку про склад сім’ї раз на кілька років? За платні бланки на зміну паспортів? Коли снігом проломило шифер на даху, то тільки через два тижні зашевелились, і то тільки під загрозою того, що ми заберемо тазик, і вода піде на перший поверх, де для того, щоб відновити зіпсоване житло з “крутим” ремонтом, ЖЕК доведеться здати на органи. Весь ЖЕК. За дві побілки і два фарбування зі своїх матеріалів? Прибирання прибудинкової території за гроші, сплачені будинками, мали би озолотити двірника… Сходи 65 років миємо самі. Зараз відбувається порушення старого негласного суспільного договору: “ми” за так звані ваучери тиримо у “вас” промисловість, а “вам” віддаємо убогеньке житло, яке вже сто разів виплачене і залишкової балансової вартості майже не має. А тепер – забирайте на 80-90% відсотків зруйновану інфраструктуру на додачу. Не обтяжуйте “бідненьку” державу (тобто, “нас”). А будете гавкати, що не можна стільки платити за таку якість житла – позбудетесь і того, що маєте. Тим більше, що ручки кривенькі вже тя-я-я-а-гнуться! Вільні ресурси закінчуються, а тирити щось треба! От як-нам-вас-не-вистачало! Бо за земельку селяни проломають голови сокирою – і рука їм не здригнеться. А ці – вони “лохи” і беззахисні. Або ж сцикливі – кожен за своє, ібо зброд сіє єсть великий, а не громада. Ай, що там говорити – треба об’єднуватись і берегти свої будинки за будь-яку ціну, бо не всі можуть навіть планувати якесь інше житло крім того, яке вже має…

    • Молодець ЯНА!!!! А як ,по іншому пояснювати людям,що вони ПОВИННІ почати мислити,а не бути стадом!!!! Схаменіться і станьте людьми мислячими!!!Невже Вам не цікаво як витрачається місцевий бюджет?Що зроблено в Нововолинську за останні 20 років? Невже Вам не соромно за свою пасивність?

  3. кажете ,шановна яна 25 років.ви напевно голова осбб?а гроші ви теж по-чесному витрачати будете ?як я бачу по обличчях то ці люди добре знають схеми як розпиляти наші гроші.тільки не кажіть що громада буде контролювати.громада в основному тупа -на це все і розраховано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер