<

“Ходили в школу разом, грали футбол”, – Анатолій Коптюк про мера Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:19 | 21.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
92
/ коментарів 13

Головний підрядник Нововолинська, директор ПП “МП Сантехмонтаж” Анатолій Коптюк розповів журналістам інтернет-видання “БУГ” про роботу підприємства та відносини з міським головою Віктором Сапожніковим.

Нещодавно скандальний підрядник Анатолій Коптюк знову привернув увагу преси та активу міста упорядкуванням території біля магазину “Близесенько” – підприємець зрізав 5 каштанів навпроти закладу, що неабияк обурило любителів флори і активних громадян.

У студії інтернет-видання “БУГ” підприємець зізнався, що на викорчовування дерев просив дозволу в Нововолинському виконкомі, а там, відповідно, не вбачають порушення у таких діях.

“Замість каштанів я зробив стоянку, погодив її. Лишилася територія, на якій маю покласти бруківку замість плит. Плити поклав тимчасово, бо там була земля. Зробив дорогу, уже беру кущі, які буду садити. Висаджу також низькорослі дерева, посію траву. До Пасхи я постараюся це зробити, заодно і задовольнити вимоги мерії, облагородити територію. Щодо видалених каштанів: ці дерева вже всі понищені, вони почали трухлявіти”, – відзначив директор “Сантехмонтажу”.

Володимир Коптюк також дав лаконічне пояснення щодо використання “тимчасових” плит навпроти магазину, які викликали підозри у активістів міста через схожість на ті, що колись лежали у сквері біля пам’ятника прикордоннику. Він стверджує: думка, що плити крадені – це “повна брехня”.

“Я не міг їх взяти – прокуратура, СБУ, поліція слідкували та перевіряли мою роботу. Плити в мене залишилися з попередніх замовлень. Із 1999-го року займаюся такими об’єктами, як “Кроноспан”, м’ясокомбінат. Є матеріали, які в ході виконання просто нема де діти, і замовники самі просять їх кудись вивезти. Я собі з того хламу щось відбираю. Буває, розкопують теплотраси. Я ж не буду бетон знову закопувати, його треба десь дівати. Коли вивожу ці матеріали, те, що вціліло, беру собі. Потім його використовую”, – каже Анатолій Коптюк.

З його слів, бордюри на вулиці Некрасова, які розсипалися, змушував класти Рожелюк, “щоб гроші не пропали”. А через погодні умови вони не витримали зими. Проте заміна бордюр – це затрати самого Коптюка, які він потім не зможе включити в акт виконаних робіт.

“Поставив бордюри за свій кошт – вони трохи посипались. Мені сказав мер: “Забери і замов у іншого виробника”. Мені ніколи не платять гроші завчасно. Приходить Рожелюк, Жигалюк, роботу приймають і тільки після цього її оплачують.

А знаєте, що після кожної виконаної роботи приїздить з Луцька КРУ і перевіряє? Якщо щось не так зробив, я повинен повернути гроші, поправити роботу, або правоохоронці відкриють щодо мене кримінальну справу. За 18 років ви бачили, щоб хоч одна кримінальна справа була в суді?”, – каже підприємець.

Зараз Анатолій Коптюк на прохання мера за свої кошти засипає ями на дорогах породним асфальтом, який, з його слів, має “рятувати” від найбільших вибоїн місяць-два.

На питання журналістів про відкати чиновникам, Анатолій Коптюк відповів, що їх не платить, адже виграє тендери і на приватних фірмах, і міжнародні, які проводяться за межами міста. Фірма виконує роботи не лише в Нововолинську, а й у Володимирі-Волинському, Любомлі, Львівській області…

Директор “Сантехмонтажу” не заперечує, що має дружні та теплі відносини з мером Нововолинська.

“Мер – мій сусід з дитинства. У нас невелика різниця у віці – три з половиною роки. Ходили в школу разом, грали футбол, тому ставимося один до одного толерантно. Чому ми маємо з ним сваритися?

Ви не думайте, що я в міськраді “любимчик”. Наведу як приклад ситуацію, коли клали бруківку біля виконкому. Викликає мер підрядників, ділить площу на всіх і каже: “Хто найкраще зробить, той буде виконувати роботи далі”. Їм найбільше сподобалося, як я робив. Отакий в нього підхід.

Так, працюю на збитках. Зняв бордюри, бо меру не сподобалися. Якби міський голова був ліпшим другом, то він якось перетерпів би, правда? Проте Сапожніков заставив їх замінити. Відносини хороші, але не такі, як пишуть: “купи-продай” і ногою двері відкриваються”, – розповідає Анатолій Коптюк.

Він зазначає, що у роботі велику роль відіграє і людський фактор, бо кожен працівник може допустити помилку. Підприємець задоволений своїми підлеглими і не тільки. “Люди не мають такої техніки, що маю я”, – каже директор ПП “Сантехмонтаж”.




коментарів: 13
    • І кущі посадить, травичку засіє, і плити поклав временно, такі плити взагалі були на вагу золота, кругом їх клали по зупинках та під контейнери для сміття, і взагалі Жигалюк такі плити продавав від 100 грн. і більше, шокує те що для Коптюка ці плити рахуються “сміттям”, яке він прихопив, безкоштовно. Через реконструкцію скверу прикордонника Коптюк, Сапожніков та Со відмили по різним оцінкам від 450-570 тис.грн. з різних бюджетів, при цьому прихопив безкоштовно 209 плит( номінальною вартістью 20,9 тис грн.), так називаєме “сміття”-і ще виправдовується.
      П.С. Може Коптюк хай ще розкаже чому “не доїхало” два вагони відсіву під костку в сквері прикордонника, і де ті злощані вагони випарувалися.
      Епілог. А я Анатолій Коптюк білий та пухнастий.

  1. ЦІкаво, як би це виглядало, поклав бордюри, забетонував, заасфальтував, а після цього вони розсмпалися. І друге де хтл бачив такі бордюри, які виготовляються з шебеню, мають бути з монолітного бетону та арматури, на віка.

  2. Грав із мером у футбол… Як зворушливо. А потім, зо півтора десятка літ регулярно вигравав тендери на підрядні роботи за кошти платників податків – із бюджету міста. І продовжує іх постійно отримувати. Яка файна і добра людина! “Відкати”? Та ви що! Літні естради, три ремонти дна міського озера, VIP-туалети у міськраді, аркади, шляхи асфальтом всі вкрити… Чи може, й зовсім не ним? Нічого лишнього, ніякого панбратства і шотландського віскі із содовою. Рожелюк, св***та підставив, поставив зроблені без цементу. Це ви, Анатолію, не мені розповідайте. Я теж грав, колись, у волейбол із покійним Кривицьким, але нічого із того не маю. Та й не намагався. Не та порода.

  3. Брехня перша:не 5 а 8 каштанів;
    друга: не трухляві а здорові дерева;
    третя: такі плити не з “Кроноспану”, м’ясокомбінату чи теплотрас;
    четверта: “працюю на збитках”.
    Коли, бракоробе, буде відновлена бруківка біля магазину (фото 6)яка провалилася після ваших зимових робіт?

  4. Саме призвіще говорить про цю потвору.Він тільки може коптити,як і його асфальтовий завод.При цьому забруднюючи своім коптінням і смородом все до чого береться робити.Ти краще напиши,скільки ти вже вкрав коштів платників податків, разом зі своіми футболістами,коли ти вже нажерешся.Дивись не лопни від жадності.

  5. Дивні люди…! Чому ви критикуєте тих, хто хоть щось робить корисне???
    Коптюк платить податки, забезпечує людей роботою, сам є свідомою і приємною людиною, яка не палить, не п’є, грає у футбол, допомагає людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. А я вам скажу чому стільки критики? Це заздрість, адже людина своїм старанням і працею досягла певних успіхів. Ви знаєте, як важко працювати в сьогоднішніх умовах, важко знайти хороших спеціалістів, адже у нас всі юристи, економісти, а забула, перевізники сигарок. Схаменіться!!! Іноді людям просто потрібна підтримка і розуміння, елементарна вдячність, бо жоден з нас”мірових критиків” не спромігся і грам зробити того, що зробив Коптюк. Гарного всім вечора.
    PS. Знаю цю людину особисто, тому не приємно читати стільки гидоти

  6. Крадучи у своєму місті купує дітям безліч квартир у Києві, одну з дочок із чоловіком відправив до США за найкращим життям, в Україні вже насмоктався

    • це напевно донечка або синок, що бере участь у схемах, про свого рідного татка замовив слово

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця