<

Хочуть відновити розслідування у справі Дмитра Бачинського, який, керуючи автомобілем, насмерть збив пішохода

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 31.05.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарі 3

Поновлення розслідування у справі Дмитра Бачинського, який, керуючи автомобілем, насмерть збив пішохода, вимагають його рідні. З їхніх слів – є порушення у висновку судово-медичного експерта, через допущення яких ДТП перекваліфікували в наїзд на пішохода на узбіччі. Тим часом рідні загиблого вимагають припинити “вандалізм над похованим сином”.

Так, вчора, 30 травня, на порозі Волинського апеляційного суду кілька активістів розгорнули плакати: “кривосуддя зупинимо разом”, “прокуратура Волині адвокати суддів” та “кримінальне провадження №4201600000001169 щодо постановлення неправосудного рішення Опейди, Лозовського, Клока”, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини

Нагадаємо, торік Інформаційне агентство Волинські Новини опублікувало матеріал «Щоб засудити водія, на Волині судді «перенесли» ДТП з дороги на узбіччя?». Йшлося саме про цю ситуацію, зокрема волинянка Ольга Бачинська, упевнена в тому, що проти її сина відкрили фальшиву справу, повідомила прокурору області про злочин, скоєний колегією суддів Апеляційного суду Волинської області. Жінка заявляла, що судді внесли в ухвалу суду неправдиві відомості.Зі слів матері засудженого, увечері 11 квітня 2011 року її син Дмитро Бачинський рухався на своєму авто “Volkswagen 7 NK” дорогою сполученням “Ковель-Жовква” під Нововолинськом. Того ж вечора з-за автобуса “Neoplan” на проїжджу частину вибіг у стані алкогольного сп’яніння пішохід Андрій Александров, якого Бачинський збив насмерть. Засуджений і його батьки вину у суді не визнають.

Тим часом вчора у суді розглядали заява про поновлення справи Дмитра Бачинського у зв’язку з новими обставинами. Такими, на думку Ольги Бачинської, є порушення у висновку судово-медичного експерта, через допущення яких ДТП перекваліфікували в наїзд на пішохода на узбіччі.

Саме тому жінка вимагає ексгумації тіла загиблого та поновлення розгляду на підставі нововиявлених обставин справи. Висловлює недовіру Волинському обласному апеляційному суду, та вимагає передати розгляд справи в інший суд.

Своєю чергою, мати загиблого Галина стверджує, що недопустить “вандалізму над похованим сином” і шукатиме справедливості, аби вбивця сів у в’язницю.

До слова, самого засудженого Дмитра Бачинського в залі суду не було. На питання, де зараз знаходиться її син, Ольга Бачинська відповіла: “він у розшуку”. По факту, про місце перебування засудженого винуватця ДТП ніхто не знає.

Відтак, суд призначив розгляд рішення у Локачинському районному суді.




коментарів: 3
  1. Нажаль, журналісти трошки наплутали деякі речі, бо відразу зрозуміти суть не просто. Тому поправлю. Едине, чого не врахували при фабрикації справи сина -це інформація отримана при розслідуванні кримінального провадження щодо експерта Війтовича, який проводив дослідження трупа, що експерт не провів дослідження трупа в повній мірі і на підставі такого опису трупа необгрунтовано проводити будь- які комплексні експертизи. На підставі цієї обставини до суду подані заяви про перегляд за нововиявленими обставинами справи Бачинського Д.В.( від прокуратури та захисників).
    В апеляційному суді 30 травня визначали в який суд заяви про перегляд справи будуть скеровані
    Щодо перенесення ДТП з дороги на узбіччя- це “творчість”суддів Нововолинського та апеляційного суду.З цього приводу відкриті кримінальні провадження.
    Питання ексгумації ще не стоїть ( я не вимагала). Це рішення виносить суд.

  2. Ціль пікету- 1) На прикладі справи Бачинського донести до громадськості міру правосудності у Волинських судах (на цей час відкриті кримінальні провадження щодо фальсифікації справи Бачинського Дмитра СЕМИ ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ!)
    2) В звязку з тим що є велика ймовірність корупційного впливу суддів апеляційного суду, щодо яких відкриті провадження на чолі з очільником цього суду на суддів які будуть вирішувати питання про прийняття заяв за нововиявленими до розгляду, тому прошу суддів не піддаватись такому впливу, відповідально віднестись до заяв та винести неупереджене і законне рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер