<

ГО “Світ для дітей” зібрала небайдужих за круглим столом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 27.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

26-го січня у МРЦ “Нові крила” відбувся круглий стіл на тему “Всебічний розвиток дитини з особливими потребами”.

Модератор заходу – керівник ГО “Світ для дітей” Олена Токарєва – розповіла присутнім про роботу організації, котра діє у місті вже майже рік та єднає близько 20 дітей з особливими потребами, а також їх батьків.

“Мета цієї зустрічі – наголосити на необхідності забезпечити дитині всесторонній розвиток, оскільки це – не лише об’єкт навчання та виховання, а й особистість, котра потребує інтеграції в соціум,” – зауважила вона.

Олена Токарєва відмітила високий рівень педагогічного колективу спеціалізованої школи №9, що дає справжній квиток у життя не лише діткам з вадами розвитку, а й тим, хто виховується у неблагополучних родинах. Індивідуальний підхід, педагогічний талант, терпіння, витримка, такт – інструменти, що рятують і дають можливість зробити крок вперед.

На жаль, інклюзивне навчання у нашому місті поки не набуло належної підтримки – одиниці отримують повноцінний педагогічний супровід. Суспільство ж не лишається осторонь. Так, члени спортивного клубу “Динаміс”, що популяризують тхеквондо у Нововолинську, готові до співпраці та займатись з особливими дітками. Позитивним досвідом Луцька поділився Ярослав Мицюк. Президент Волинського обласного осередку федерацій тхеквондо ВТФ, тренер-викладач і реабілітолог спортивного клубу “Білий Лев”, вчитель фізичної культури Луцького навчального реабілітаційного центру працює з нечуючими, дітками з синдромом Дауна. Його вихованці стають призерами на змаганнях, вступають у виші.

Дмитро Романенко, керівник ГО “Спортивний клуб “Динаміс” “, теж має досвід реабілітації дитини з особливими потребами. Він точно знає, що бойові мистецтва – це дієвий метод вдосконалення особистості та запорука успіху.

Отець Олексій (Гольчук) закликав до єдності. Він вже не вперше долучається до заходів, зініційованих ГО “Світ для дітей”, вбачає у роботі з такими дітками та їх близькими служіння і готовий надавати духовну підтримку тим, хто цього потребує.

_DSC0097_tn

Роман Яготський, лікар НЦМЛ, та Людмила Пилипчук, адміністратор Християнського центру, поділились своїми історіями життя. Обоє, попри певні тілесні обмеження, реалізували себе в суспільстві, стали повноправними членами соціуму і приносять користь людям. Вони поділились з батьками секретами, як не належить виховувати дітей і що дасть позитивний ефект.

_DSC0103_tn

Окрім спорту, також на вихованців громадської організації чекатимуть і уроки музики, про що оголосила Марія Душук, викладач Нововолинської школи мистецтв.

_DSC0116_tn

У Нововолинську брак сурдологів, проте ентузіасти ГО “Світ для дітей” планують брати уроки мови жестів у слобочуючих. До послуг вихованців та їх батьків входитиме піскотерапія, котру буде проводити психолог з багаторічним стажем Олена Качорок. На завершення круглого столу Алла Лазарищак, логопед, роздала батькам рекомендації по роботі з дітками вдома.

Діяльність такої організації у місті – це великий крок уперед для суспільства.

_DSC0088_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок