<

Гірники Волині вимагають зміни керівництва усіх шахт через корупційні схеми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:11 | 25.04.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Представники незалежних профспілок гірників Волині та Львівщини вимагають зміни керівництва усіх державних шахт через корупційні схеми.

Про це заявив голова первинної організації Незалежної профспілки гірників України, шахтоуправління «Нововолинське» Анатолій Мухомеджанов під час прес-конференції у Львові «Вимоги шахтарів до уряду, і хто насправді пікетує урядові установи у Львові», інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, шахтарі самі не знають, куди дівалися щорічні державні дотації у межах 8-15 млрд грн, виділені на вугільну галузь.

«Якщо гроші пропадають, значить комусь треба, щоб вони пропадали. Саме тому одним із пунктів, якого ми хочемо добитися – це зміна дирекції  всіх шахт», – каже він.

Голова осередку первинної організації НПГУ «Шахта №9» ДП «Волиньвугілля» Василь Гура додає, що фактично половину усіх коштів, які в попередні роки виділяв уряд, у валізах забиралися назад.

Тим часом голова осередку первинної організації НПГУ, шахта «Бужанська» Богдан Макарчик додає: «Оскільки у нас вугільна галузь одна з найбільш корумпованих, то хоч 100 млрд грн дотацій давай, всі розкрадуть. До тих пір, доки не буде замінено цих посткомуністичних керівників і «червоних» профспілок».

Єдиний вихід, на думку Макарчика, – це прийняття нових законопроектів, які дадуть можливість працівникам контролювати, що відбувається на шахтах, створення справді вільних і незалежних профспілок.

«Деолігархізація має не декларуватися, а проводитися. Потрібні нові закони, зміни, щоб вивести неефективні державні підприємства на рентабельність і прибуток. Чому їх до цих пір не можна було вивести? Тому, що вугільна галузь корумпована від першого заступника і до заступника керівника», – наголосив Богдан Макарчик.

Загалом, державна дотація на вугільну галузь у 2012 рік становила 13 млрд грн, у 2013р– 15,3 млрд грн, у 2014 – 9,4 млрд грн.




коментарів: 2
  1. А куди колишніх директорів працевлаштувати?Хтось з шахтарів про це подумав? Гарбузюк із своїми побратимами та посестрами звикли жити на ДП”ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ” заможно та весело!Щоб усі прості шахтарі тим директорам кланялися до землі!

  2. Хлопці! Ви вже декілька разів декларували свої наміри звільнити “червоне” керівництво на шахтах і у совєцьких гірничих профспілках. А тепер іще й “тітушками” у Києві стали… Вам вже ніхто не вірить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок