<

Гірники шахти №1 «Нововолинська» голодують під стінами Адміністрації Президента

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:32 | 7.10.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Працівники шахти №1 “Нововолинська” уже у Києві під Адміністрації Президента України

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім Максим Осовський.

Як розповів один із учасників голодування, гірник Сергій Макаров, працівникам державної шахти у Нововолинську не виплачують зароблені гроші уже три місяці. Ні у профільному міністерстві, ні в головній керуючій держкомпанії не звертають уваги на проблеми гірників, тому люди вдалися до радикальних дій.

У понеділок, 5 жовтня, обурені шахтарі перекрили автотрасу Ковель — Львів, вимагаючи негайної ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати. Однак, жодної реакції з боку відповідальних осіб не було. Тож шахтарі приїхали до президентської канцелярії, аби їх почув Глава держави.

«За дорученням трудового колективу п’ять гірників приїхали до столиці та оголосили голодування. Перед тим, як наважитися на такий крок, ми зустрічалися із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості з приводу погашення заборгованості, але на наші вимоги нам порадили взяти шахту в оренду. Це смішна пропозиція з точки зору простих робітників. Ми видобули вугілля, відвантажили його і хочемо, щоб нам заплатили за це зароблені гроші», – обурився голодувальник Сергій Макаров.

«Ми зверталися до прокуратури та МВС через заборговану нам зарплату, але правоохоронці ігнорують наші запити, досі не знайшли винних у тій ситуації, що склалася. Чому ми, маючи видобуте вугілля, уже готовий для продажу перероблений концентрат, не можемо його продати і виплатити людям сумлінно зароблені гроші? Міністерство це забороняє. На складах нині зберігається вугілля, якого достатньо, щоб два з половиною місяці виплачувати зарплату», – наголосив голова профспілкового комітету Нововолинської шахти №1 Анатолій Мухамеджанов.

За словами гірників, якщо до їхніх вимог не дослухаються, то вони вдадуться до перекриття міжнародних трас у Волинській області на кордоні з Польщею, а також ініціюватимуть  всеукраїнський шахтарський страйк.




один коментар
  1. Впадає в очі ще одне – ПОВНА відстороненість та інфантильність в даній ситуації мера міста та ДП Вол.вугілля, що довгий час не пісненько кормилися біля тої шахти. Хоч би вже про людські очі зробили вигляд, що не байдужі.
    Лише один жирний плюс – прості люде ще раз мають можливість задуматися хто нами керує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа