<

Гірники проведуть професійне свято з зарплатою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 26.08.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ 1 коментар

У трудових колективах державного підприємства «Волиньвугілля» відбулися урочисті збори з  нагоди Дня шахтаря. Професійне свято співпало з Днем міста, бо саме шахтарі стали творцями Нововолинська.

Про це пише ВРД НТУ.

28 серпня наймолодше місто нашого краю урочисто відзначатиме свій  66-й День народження. Святкуватимуть без зайвої помпезності, наголошує міський голова Віктор Сапожніков. До цього спонукає складна ситуація в державі і глибока криза у вугільній галузі.

«День шахтаря ми плануємо робити дещо скромніше. В Палаці культури в суботу, а в неділю у нас  будуть загальноміські заходи. Буде концертна програма. Ми запрошуємо гурти з Луцька, Львова і  Києва. В парку буде працювати виїзна торгівля. Головне, щоб шахтарям виплатили зарплату. І тоді в  усіх буде гарний настрій», – повідомив Віктор Сапожніков.

Як розповів виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Микола Пиріг,  профільний міністр дотримав свого слова. Напередодні професійного свята шахтарям погасили  заборгованість із заробітної плати.

«Сьогодні ми закриваємо зарплату за червень. Є вже проплачено 80 процентів липня. Фактично залишається 4,6 мільйонів, щоб закрити липень. На даний час економічна ситуація на ДП  «Волиньвугілля» тяжка. Перш за все, тієї товарної продукції, яку ми виробляємо, вистачає на одну  третину від потреби. Або матеріали, або третина зарплати. Все інше дотується державою», – розповів він.

ДП «Волиньвугілля» – на порозі структурних змін. Готується його реорганізація.

«Реорганізація полягає в тому, щоби з ДП «Волиньвугілля» зробити шахтоуправління. Це буде  шахта «Бужанська» і № 9. Об’єднаються в одну структуру. Тобто шахта № 9 буде, як дільниця. Не  відокремлений підрозділ, а дільниця. Такі, поки що, плани на майбутнє», – повідомив Микола  Пиріг.

На нововолинських шахтах трудяться майже дві тисячі  людей. Усі з нетерпінням чекають  професійного свята.




один коментар
  1. Особливо шахта №10, яка не отримує заррлатню вже 3-тій місяць станом на 01.09.2016р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер