<

Аварійний фасад школи №2 у Нововолинську відремонтують, та підрядник хоче змінити умови договору

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 2.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
31
/ коментарів 7

У нововолинській школі №2 триває оновлення фасаду, що перебуває в аварійному стані. Роботи мають виконати до початку наступного навчального року, однак є затримка за підрядником. Через підвищення цін стало питання про зміну умов договору, укладеного в 2017 році.

Про це стало відомо під час зустрічі дирекції школи, начальника управління освіти, представників підприємства підрядника та помічників народного депутата Ігоря Гузя. Помічники парламентаря Андрій Бокоч, Борис Карпус та Олександра Струбицька перевіряли процес освоєння коштів, які виділені з державного бюджету на прохання нардепа для продовження робіт з капітального ремонту фасаду школи №2.

Так, на зустрічах Гузя з колективом школи, просили посприяти в завершенні ремонту аварійного фасаду та подали офіційне звернення. Адже питання гостро стоїть не один рік. Фасад школи обсипається і становить небезпеку для школярів та перехожих. На примішенні навчального закладу навіть нанесенні відповідні попередження.

З державного бюждету за ініціативи нардепа було спрямовано мільйон гривень. Додатково також виділили 300 тисяч з обласного бюджету та сподіваються, що буде додана ще сума.

Директор навчального закладу Алла Кобиш розповіла, що за договором, який укладений в 2017 році між ПП “Нова Аркада”, директором якого є Ігор Новосад, має бути проведений капітальний ремонт усього фасаду. Частина робіт на входах у школу виконана і за кошти, які виділили з держбюджету, їх потрібно завершити. Та підрядник зазначив, що змінилася заробітна плата, ціни на матеріали та кошторисна вартість проекту на виконання робіт потребує змін.

Начальник управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Ольга Лакиш зауважила, що офіційно ніхто з такими умовами не звертався. Просила Новосада написати листа, щоб вирішити питання і мати змогу продовжити роботи з оновлення аварійного фасаду школи.

Розпочали ремонт приміщення зі входів з обох сторін. На роботи спрямували 1 мільйон 5 тисяч гривень, що виділені з міського бюджету.


Окрім школи №2 помічники нардепа побували і в гімназії. Тут був зроблений ремонт їдальні та харчоблока на загальну вартість 1 мільйон 145 тисяч гривень. За сприяння народного депутата Ігоря Гузя виділено 490 тисяч гривень з держбюджету. Інші кошти надійшли з обласного та міського бюджетів.

Оновлена їдальня запрацювала з 1-го квітня. Зробили ремонт стелі, стін, встановили нові кухонні витяжки, рукомийники, плиту, замінили електропроводку.

Роботи виконував той же підрядник, що в школі №2. Він також був присутній при огляді їдальні. Директор гімназії Людмила Шиян розповіла, що наявні недоліки в роботі. Зокрема, погано працює встановлена витяжка.

Ольга Лакиш зауважила, що Новосаду ще не заплатили і допоки не будуть якісно завершені роботи, гроші на рахунки не переведуть.

Помічник парламентаря Андрій Бокоч також зазначив, що необхідно скласти лист з недоліками та виправити всі зауваження.




коментарів: 7
  1. Раніше міська рада не могла зробити нічого чи не бачили? В мене в тій школі 3 дітей вчиться! Гузь звісно молодець, але чого Віктор Борисович з Андрієм Мироновичем не проявили себе? !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер