<

Героїв-чорнобильців вшанували в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:29 | 14.12.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Щороку 14-го грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цього приводу у приміщенні міської ради  відбулося засідання круглого столу.

Серед присутніх – представники міської влади та міської організації «Спілка Чорнобиль»,  фахівці управління соціального захисту населення, Пенсійного фонду, Нововолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги, – пише сайт Нововолинської міської ради.

Сьогодні у Нововолинську проживає 127 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. З них 63 особи, які віднесені до першої категорії; 40 – до другої категорії; 24 особи – до третьої категорії. 477 осіб потерпіли від наслідків цієї катастрофи.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський звернувся до присутніх чорнобильців зі словами вдячності  за мужність і відвагу, за врятоване їхніми зусиллями людство.

«Атомне лихо забрало багато людських життів.  Чимало жителів нашого міста стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям, більше 80 наших земляків уже відійшли у вічність. Однак, ми маємо пам’ятати про подвиг усіх, хто врятував землю від цієї страшної катастрофи», – зазначив Сторонський.

Також він вручив подяки міського голови чотирьом членам цієї організації.

Спілкування продовжилося у форматі діалогу членів спілки із першим заступником міського голови та представниками запрошених служб. Чорнобильці переймалися питаннями соціального захисту, зокрема, про виділення путівок на санаторно-курортне лікування, надання талонів на проїзд, стосовно пенсійного забезпечення та медичного обслуговування у світлі проведення медичної реформи. 




коментарів: 5
  1. За круглим столом зібралися Чорнобильці для чергової “галочки”,а не для вирішення соціальних питань,які мали б покращити життя ліквідаторів. Якби дійсно було вшанування ліквідаторів, то пан Сторонський мав повну можливість організувати зустріч з ліквідаторами в актовому залі, запросити усих ліквідаторів і потерпілих відкрито, а не тихенько в обмеженому колі ближніх. Більше 100 ліквідаторів залишилися поза увагою і вшануванням, хоча Сторонський, в своїй промові,зазначив що “ми маємо памятати усих хто врятував землю від цієї катастрофи”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер