<

Генпрокурор Рябошапка відмовляється повернути приміщення колишнього дитсадка дітям Нововолинська – нардеп Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 5.12.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Народний депутат Ігор Гузь офіційно вдруге звернувся до генпрокурора Руслана Рябошапка, щоб  приміщення колишнього садочка у Нововолинську, де працюють менше десяти прокурорів віддали малечі, а для прокурорів знайшли інше.

Відповідне відеозвернення парламентар опублікував на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

Новий генпрокурор Руслан Рябошапка, як і його попередник Юрій Луценко, відмовляється передати двоповерхове приміщення колишнього дитсадка у Нововолинську назад у власність громади. А потреба у цьому виникла через те, що у функціонуючих закладах дошкільної освіти міста переповнені групи. Часто батьки водять малечу далеко від дому в освітню установу, а це вкрай незручно.

Зі слів Ігоря Гузя, за неофіційною інформацією, сьогодні майже 200 малюків гірничого міста могли б відвідувати колишній дитсадок, який став службовим приміщенням органів прокуратури.

«Сьогодні у цьому комунальному закладі працює менш як десять осіб – представників Волинського відділення Володимир-Волинської місцевої прокуратури. Разом із матерями ми зверталися до Луценка вирішити питання з переселенням прокурорів в інше приміщення, а колишній дитсадок знову зробити доступним для дітей. На жаль, питання не зрушили з місця.

Нинішній генпрокурор Рябошапка, мабуть, живе на Марсі. На моє прохання зустрітися з ним особисто з цього питання – мені відмовив і дав відповідь: придатні приміщення для розміщення відділу прокуратури у Нововолинську – відсутні. З огляду на викладене, передати згадану будівлю місту неможливо», – розповів Гузь.

У своєму відеозверненні до генпрокурора він сказав:

«Пан Рябошапка, ви ж адекватна, толкова людина, повинні розуміти логіку громади і народного депутата. Створити, наприклад, робочу групу, відправити представників генеральної чи обласної прокуратури, і спробувати знайти інше приміщення для 7 осіб, а не двоповерхове приміщення колишнього дитсадка. У прокуратури на це мізків не вистачає».

Він також зауважив, що незалежно від системи, від того, ким є генпрокурор – опозиціонером чи провладним представником, він захищає своїх працівників:

«От їм хочеться, щоб місцевим прокурорам було дуже комфортно в приміщенні дитячого садка. Знайти 2-3 кімнати і там попрацювати, очевидно, що ні. Вважаю, ця позиція не просто хибна, а вона – категорично неправильна, помилкова. І мені прикро за тих матерів, які буквально вже наступного року зіткнуться з проблемою відсутності місць у дитсадках, що знаходяться поблизу їхнього місця проживання, а також із проблемою перевантаженості груп».




коментарів: 4
  1. Садок той справді треба!!!! Живемо на Маяку, а малих возити до стоматології не дуже весело. Гузь, рви їх!!!

  2. Молодець, пане депутат! Хоч хтось закликає до розумних дій! А то по 30 і більше дітей в групах, це ж перебор, коли таке було?! А як же норми? Батькам дійсно далеко діток своїх водити і вихователям теж важко з такою кількістю малечі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок