<

Гарбузюка звільнили з посади гендиректора «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 4.06.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Михайло Гарбузюк більше не обіймає посади генерального директора ДП «Волиньвугілля». Відповідний наказ підписав міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

У документі зазначено, що повноваження Михайла Гарбузюка, гендиректора ДП «Волиньвугілля» припинено з 25 травня цього року, а відтак дію контракту, укладеного з Михайлом Леонідовичем 20 жовтня 2014-го також припинено на підставі 5-го пункту статті 41 Кодексу законів про працю України, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Нагадаємо, що представники шахтарських колективів та профспілки гірників неодноразово нарікали на методи керівництва пана Гарбузюка й вчинені ним порушення. Вивчивши передані шахтарями документи й прекрасно усвідомлюючи важливість подальшого розвитку вугільної галузі Волині, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик підтримав позицію гірників. Після чергової зустрічі з представниками ДП «Волиньвугілля» Володимир Петрович офіційним листом поінформував Володимира Демчишина, що облдержадміністрація «підтримує позицію гірників області та просить якнайшвидше прийняти рішення про звільнення Гарбузюка Л.М. із займаної посади», а згодом на вимогу поважного відомства відповідно до статті 36 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» погодив звільнення Михайла Гарбузюка з посади генерального директора Державного підприємства «Волиньвугілля».

– Моя позиція: потрібні зміни, і кадрові також, – підкреслив Володимир Гунчик, зустрічаючись у середині травня із представниками шахтарських колективів та профспілковим активом. – Вважаю, що ДП «Волиньвугілля» варто реорганізувати у шахтоуправління, до складу котрого увійде 10-та «Нововолинська» та 1-ша «Бужанка». Але новоутворена структура повинна підпорядковуватися напряму міністерству. Директор шахтоуправління одночасно має керувати також і 10-ю шахтою. І це має бути людина з чітким баченням, бо кошти, як надійдуть із бюджету, оперативно й ефективно слід освоїти. Відповідну ідею погодили у міністерстві, бо в такий спосіб уникнемо додаткових оперативних витрат. Що ж до «Бужанки», то тут колектив має запропонувати свою людину. Нехай кандидат розробляє бізнесплан і будемо говорити. Але пан Гарбузюк у моїй особі не знайде підтримки. Про це заявляю привселюдно. І це моя принципова позиція.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок