<

Гуманітарні вантажі з ЄС: благодійний фонд у Нововолинську надає допомогу переселенцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:41 | 22.03.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1601
/ Коментарі відсутні

Благодійний фонд «Карітас-Волинь» у Нововолинську приймає гуманітарну допомогу з різних куточків світу та передає її на потреби переселенців та мешканцям територій України, де активно ведуться бойові дії.

Як розповів директор центру отець Володимир Кметь журналістам інтернет-видання «БУГ», допомогти розвантажувати фури зголосилось понад 40 небайдужих нововолинців.

Вантажівки з їжею, одягом та медикаментами приходять з Італії, Німеччини, Англії та Бельгії. Допомогу отримують вимушено переміщені особи, які проживають у Нововолинській громаді, а також жителі областей, де ведуться активні бойові дії.

“Вся допомога спрямована до людей, які перебувають у складних обставинах та потребують необхідних речей – харчування, одягу та засобів гігієни”, – додов отець Володимир Кметь.

Нововолинська громада надалі потребує ліжок для переселенців, адже більшість з них оселились у приватних квартирах та будинках без додаткових місць для сну.

“В першу чергу вдячний українцям, яким не байдужа доля усіх наших земляків. Радо приймають переселенців також і у країнах Європейського Союзу, тому наша команда допомагає потребуючим дістатись у призначені місця”, – сказав директор центру.

Менеджер з комунікацій Олександр Топорівський розповів, як працює команда волонтерів та показав уже наявні продуктові набори.

“Пакунки з допомогою ми доставляємо у Нововолинськ, Благодатне та навколишні села, де оселелились переселенці. Люди подають запит на необхідні речі – їжу, медикаменти, засоби гігієни та інше”, – зазначив Олександо Топорівський.

Згідно рецепту фармацефра, волонтери формують набір необхідних ліків для осіб, які вимушено покинули свої домівки та потребують медикаментів. У набори із засобів гігієни входить – пральний порошок, шампунь, гель для душу, засіб для миття посуду та інше.

З продуктами допомагають не лише європейські сусіди, а й небайдужі місцеві, які закупляють тушонки, олію, групи та дитяче харчування. Кожного дня волонтери розгружають фури з гуманітарною допомогою та відвозять тим, хто потребує необхідних речей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер